Czy ktoś mógłby sprawdzić te nietypową figure, czy jest dobrze zwymiarowana, no i to drugie zdjęcie, nie wiem dlaczego prowadzący zaznaczył te strzałeczki, mógłby ktoś powiedzieć jak to poprawić?
z góry dziękuje!

.... ,,zapomniał'' jeszcze podkreślić wymiar ,,ø30 '' .... dla mnie nie jest to wałek.monikk_91 pisze:..., nie wiem dlaczego prowadzący zaznaczył te strzałeczki,
Słuszna uwaga .rc666 pisze:Kat 120 stopni jest potrzebny bo nie mozna sie opierac na przypuszczeniach. A jezeli bylaby roznica pol stopnia, wtedy nie bylo by tego wyraznie widac.
To co narysowal kolega WZOR wyglad swietnie tylko jeden dylemat: czy pozostale 2 ramiona sa rowniez rozmieszczone pod katem 120 stopni. Czyli wypadalo by to jakos napisac albo jeszcze jeden kat podac albo jakas notke. Jeszcze jedna rzecz: jaka jest grubosc tej czesci???...
Jak rysujesz prostokąt to tez się zastanawiasz czy może któryś kąt nie ma 89,5 stopnia?rc666 pisze:Kat 120 stopni jest potrzebny bo nie można się opierać na przypuszczeniach. A jeżeli byłaby różnica pol stopnia, wtedy nie byłoby tego wyraźnie widać.