Koła pasowe sprężarki/kompresora.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Witam
Jestem nowy na forum i witam Wszystkich
Czytając wasze wypowiedzi zgadzam się z BYDGOST-em
Silnik nie da radę uciągnąć kompresora na długo i zapewne będzie się przegrzewać a kompresor nie będzie miał poprzedniej wydajności
A więc lepiej mocniejszy silnik i z większymi obrotami niż za słaby zredukować obroty/moc zawsze można
A co do tego koła a aluminium to sądzę że już nie będzie już trzymać może że je podgrzejesz i nasadzisz bądź na klej dasz
Jestem nowy na forum i witam Wszystkich
Czytając wasze wypowiedzi zgadzam się z BYDGOST-em
Silnik nie da radę uciągnąć kompresora na długo i zapewne będzie się przegrzewać a kompresor nie będzie miał poprzedniej wydajności
A więc lepiej mocniejszy silnik i z większymi obrotami niż za słaby zredukować obroty/moc zawsze można
A co do tego koła a aluminium to sądzę że już nie będzie już trzymać może że je podgrzejesz i nasadzisz bądź na klej dasz
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Też tak myślę, że może nie trzymać bo np. zdeformuje się przy ściąganiu lub uszkodzi się powierzchnia stożka. Chciałem zakładać to koło po wstępnym podgrzaniu, ale zadzwoniliśmy do dostawcy i powiedzieli, że wystarczy tylko dokręcić, ale z wyczuciem. Kiedyś w DTR-kach podany był moment dokręcenia tak gdzie to było ważne a teraz ma wystarczyć wyczucie.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam.BYDGOST pisze: Zdecydowałem się na pozostawienie istniejącego koła na silniku, pomimo zmiany pasków na mniejsze. Wiem, że to nienormalne, ale gdy zobaczyłem, że paski opierają się tylko bokami i nie sięgają średnicy wewnętrznej koła to tak zostawiłem bo ...... CZAS!
Paski powinny mieć styk z średnica wewnętrzną? Nauczyli mnie że tylko bakami mają pracować by w trakcie zużywania mieć gdzie "siąść"
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Tak czytając Wasze wypowiedzi odbiegamy od tematu powoli
Jeżeli na jednym i drugim kole są różne rowki pod pasek no to już wiadomo że coś nie jest tak, ponieważ paski są projektowane do przenoszenia danego momentu itd. a więc jak coś
takiego już nie pasuje to od razu powinno przyjść na myśl ze coś nie gra.
a co do uszkodzenia gdzie Ci się uszkodziło te koło ??
Jeżeli na jednym i drugim kole są różne rowki pod pasek no to już wiadomo że coś nie jest tak, ponieważ paski są projektowane do przenoszenia danego momentu itd. a więc jak coś
takiego już nie pasuje to od razu powinno przyjść na myśl ze coś nie gra.
a co do uszkodzenia gdzie Ci się uszkodziło te koło ??