Chinczyki z ebay
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Ja kupowałem tutaj:
http://allegro.pl/elektrowrzeciono-wrze ... 95619.html
myślę że dobra cena, dzisiaj będę uruchamiał dopiero dotarł falownik
[ Dodano: 2012-01-12, 20:37 ]
Dzisiaj było uruchamianie, sporo ustawień w falowniku (myślę że to nie koniec) ale ... to wrzeciono to po prostu bajka, poprzednio miałem szlifierkę prostą Boscha 27kobr i wycie było nie do zniesienia (słuchawki na uszach to mus) tutaj można usypiać niemowlę jestem więcej niż zadowolony.
http://allegro.pl/elektrowrzeciono-wrze ... 95619.html
myślę że dobra cena, dzisiaj będę uruchamiał dopiero dotarł falownik
[ Dodano: 2012-01-12, 20:37 ]
Dzisiaj było uruchamianie, sporo ustawień w falowniku (myślę że to nie koniec) ale ... to wrzeciono to po prostu bajka, poprzednio miałem szlifierkę prostą Boscha 27kobr i wycie było nie do zniesienia (słuchawki na uszach to mus) tutaj można usypiać niemowlę jestem więcej niż zadowolony.
Tagi:
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Czy dobra to musisz sobie sam zadać to pytanie najlepiej sprawdzając ile bys zapłacił na ebay.com
Ja za mokrego 2,2kW płaciłem 290$ więc mniej więcej tyle ile ty za 1,5kW, czas oczekiwania około tygodnia.
Niestety są sytuacje kiedy musimy kupić od ręki, ja tak miałem z śrubą kulową: od chinolka kupił bym za 200zł a w polsce zapłąciłem 300zł, kupiłem bo czekać nie mogłem 2-4tygodni na towar.
Prz falowniku 1fazowym warto zainstalować filtr sieciowy bo falownik strasznie "sieje" do sieci domowej która jest dość podatna na zakłocenia.
Ja za mokrego 2,2kW płaciłem 290$ więc mniej więcej tyle ile ty za 1,5kW, czas oczekiwania około tygodnia.
Niestety są sytuacje kiedy musimy kupić od ręki, ja tak miałem z śrubą kulową: od chinolka kupił bym za 200zł a w polsce zapłąciłem 300zł, kupiłem bo czekać nie mogłem 2-4tygodni na towar.
Prz falowniku 1fazowym warto zainstalować filtr sieciowy bo falownik strasznie "sieje" do sieci domowej która jest dość podatna na zakłocenia.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Tyle że Mumin kupił GDZ, a one mogą być i 2x droższe od zwykłego chińczyka: https://www.cnc.info.pl/topics63/3kw-wa ... t31230.htm . Jak się więc patrzy za ile kupił i jeśli jeszcze może odliczyć VAT, to prawdopodobnie był to nienajgorszy zakup
Mumin, jaki falownik kupiłeś ?
Mumin, jaki falownik kupiłeś ?
Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Próbował może ktoś kupić takiego chińczyka:
http://www.ebay.co.uk/itm/2-2KW-WATER-C ... 2c61c20419
Zadeklarowane państwo, z którego jest wysyłany przedmiot to UK, więc chyba odpadają podatki prawda?
Poważnie się zastanawiam nad zakupami...
http://www.ebay.co.uk/itm/2-2KW-WATER-C ... 2c61c20419
Zadeklarowane państwo, z którego jest wysyłany przedmiot to UK, więc chyba odpadają podatki prawda?
Poważnie się zastanawiam nad zakupami...
-
Nie wiem jak w tym przypadku, ale radziłbym zapytać czy NAPRAWDĘ wysyłają z UK. Bo z mojego osobistego doświadczenia w innych sprawach: sympatyczny Chińczyk odpisywał mi, że owszem mają skład w UK, ale aktualnie towaru tam brak, ale to nic nie szkodzi, bo mogą wysłać towar z Chin z zaniżoną deklaracją celną 

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
no to i ja podepnę się do wątku.
ja zamówiłem stad:
Changzhou Jingkong Motor Co., Ltd
Website: www.jkongmotor.com ; www.jkongmotor.cn
Email: [email protected]
na dniach powinni wysłać. wrzeciono 1,5KW 120$ falownik 1,5KW 115$, 3KW 310$ falownik 3KW 155$ przesyłka 156$ (w pakunku są inne rzeczy całość wazy ze 25kg. płatność paypalem.
załączam "katalogi"
ja zamówiłem stad:
Changzhou Jingkong Motor Co., Ltd
Website: www.jkongmotor.com ; www.jkongmotor.cn
Email: [email protected]
na dniach powinni wysłać. wrzeciono 1,5KW 120$ falownik 1,5KW 115$, 3KW 310$ falownik 3KW 155$ przesyłka 156$ (w pakunku są inne rzeczy całość wazy ze 25kg. płatność paypalem.
załączam "katalogi"
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Posty w temacie: 7
Odważnie.
W przypadku eBaya Chińczycy bardzo uważają na komentarze (duża konkurencja), więc jeżeli napiszą że jest z UK, a dostaniecie z Chin i skasują was dodatkowo - możecie się poskarżyć i zazwyczaj odzyskacie kasę.
Zamawianie bezpośrednio u producenta - nawet z płatnością PayPalem - to już trochę "odważniejszy" sposób.
W przypadku eBaya Chińczycy bardzo uważają na komentarze (duża konkurencja), więc jeżeli napiszą że jest z UK, a dostaniecie z Chin i skasują was dodatkowo - możecie się poskarżyć i zazwyczaj odzyskacie kasę.
Zamawianie bezpośrednio u producenta - nawet z płatnością PayPalem - to już trochę "odważniejszy" sposób.