Witam Kolegów
Mam 3 liniały rezystancyjne TLH300, TLH500 i TLH600. Szukam informacji jak i czy można takie liniały wykorzystać w maszynie CNC lub konwencjonalnej. Szukam układu elektronicznego który można zastosować do współpracy z tymi liniałami. Liniały mają 5 i 10 kohm rezystancji.
Pozdrawiam Janusz
Liniały rezystancyjne TLH czy można je wykorzystać
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Przetwornik rezystancyjny to raczej do układu analogowego niż do sterowania CNC
Zastosowań jest wiecej niż liniałów na swiecie.
Ja np podłaczyłym jeden z nich do furtki a jego wskazania do woltomierza zamocowanego w kuchni - gdy dopadnie mnie jajecznica to wtedy widziałbym szerokość otwierania tej furtki co pozwoli mi oszacować czy klient który akurat wchodzi to "gruby" klient, wiec muszę lecieć, czy raczej "cienki" - tak na 10% zakresu furtki - wtedy to On poczeka a mi jajecznica nie wystygnie.
Zastosowań jest wiecej niż liniałów na swiecie.
Ja np podłaczyłym jeden z nich do furtki a jego wskazania do woltomierza zamocowanego w kuchni - gdy dopadnie mnie jajecznica to wtedy widziałbym szerokość otwierania tej furtki co pozwoli mi oszacować czy klient który akurat wchodzi to "gruby" klient, wiec muszę lecieć, czy raczej "cienki" - tak na 10% zakresu furtki - wtedy to On poczeka a mi jajecznica nie wystygnie.