Roznica miedzy chinskimi sterownikami na bazie TB6560
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Skończcie z tymi teoriami spiskowymi.
Z jednego sterownika poszedł mi dym chociaż silniki nie były wcale podłączone.
Czyli spalił się pomimo tego, że żaden prąd nie miał prawa popłynąć i żadne przepięcie nie miało prawa zaistnieć.
I żeby było ciekawiej szlag go trafił nie przy włączeniu, tylko jakiś czas po.
Po wymianie spalonych TB6560 i połowy transoptorów chodzi na 35 V, rozpędza się, hamuje i nic złego się nie dzieje.
.
Z jednego sterownika poszedł mi dym chociaż silniki nie były wcale podłączone.
Czyli spalił się pomimo tego, że żaden prąd nie miał prawa popłynąć i żadne przepięcie nie miało prawa zaistnieć.
I żeby było ciekawiej szlag go trafił nie przy włączeniu, tylko jakiś czas po.
Po wymianie spalonych TB6560 i połowy transoptorów chodzi na 35 V, rozpędza się, hamuje i nic złego się nie dzieje.
.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Może to i śmiesznie brzmi, ale tak to właśnie wygląda.pavell pisze:więc jak sobie go sam przelutujesz będzie ok...
Najbardziej denerwuje to, że właściwie działający sterownik wcale by nie był droższy.
Niestety Chińczyk nie widzi motywacji do pilnowania jakości.
Jak się sprzedaje, to towar jest OK, a co z nim nabywca zrobi, to już nie Chińczyka problem.
.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Reasumując, jak ktoś lubi hazard to niech bierze chińczyka z ebay. Kolor nie gra większej różnicy.. bierzemy co lubimy.
Po, w przybliżeniu 3 tygodniach dostaniemy, kawałek laminatu, który będzie działał lub nie. Istnieje jeszcze możliwość, że będzie działał częściowo co może spowodować jeszcze większą frustrację.
Jak nie wyleci w powietrze po połączeniu i będzie działał przez parę godzin bez problemów, to wygrywamy... jak coś pójdzie nie tak, to albo liczymy, że ktoś miał podobny problem i napisał jak to naprawić albo uda nam się samemu rozwiązać problem, albo.... wyrzucamy te 170-190pln i szukamy czegoś co działa.
Ja zaryzykowałem i musiałem jeszcze powalczyć w temacie, na szczęście bez dodatkowych kosztów. Z perspektywy czasu, nie wiem czy nie dorzuciłbym ze 100pln i kupił coś sprawdzonego z polski, rodzimej produkcji z pełnym supportem.
Po, w przybliżeniu 3 tygodniach dostaniemy, kawałek laminatu, który będzie działał lub nie. Istnieje jeszcze możliwość, że będzie działał częściowo co może spowodować jeszcze większą frustrację.
Jak nie wyleci w powietrze po połączeniu i będzie działał przez parę godzin bez problemów, to wygrywamy... jak coś pójdzie nie tak, to albo liczymy, że ktoś miał podobny problem i napisał jak to naprawić albo uda nam się samemu rozwiązać problem, albo.... wyrzucamy te 170-190pln i szukamy czegoś co działa.
Ja zaryzykowałem i musiałem jeszcze powalczyć w temacie, na szczęście bez dodatkowych kosztów. Z perspektywy czasu, nie wiem czy nie dorzuciłbym ze 100pln i kupił coś sprawdzonego z polski, rodzimej produkcji z pełnym supportem.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Jak nie ma nigdzie okrągłej naklejeczki z napisem Q.C. OK to znaczy że nie ma żadnej kontroli jakości. Z taśmy prosto do worka i na magazyn. Tez się zastanawiam czy nie kupić czerwonej zarazy ale z allegro i pewnie się tak będę zastanawiał dalej. Poczekam raczej na powtórną aukcje z polskim sterownikiem ale sporo droższym od wyrobu P.R.C.