rc666 pisze:Mówiąć całkiem poważnie, powiedziałeś tylko że masz połączyć te dwa elementy i zasugerowałeś że myślałeś o połączeniu lutowanym. Tak??
Nic nie słyszałem o wykorzystaniu wnętrza itd. Więc wykonałem to w sposob najprostrzy, może nie po inżyniersku ale za to po gospodarsku.. Bez względuna to co myślisz, wykonałem zadanie:połączyłem te dwa elementy. Gwoździami??? No cóż, nie powiedziałeś że gwoździe nie wchodzą w rachubę.
To jedna rzecz, domyślam się że wykład z którego jest to"zadanie" dodtyczył połączeń spawanych czy lutowanych. Ale nic o tym nie wspomniałeś.
A teraz poważnie, dlaczego nie gwoździami?
Po gospodarsku? Szczerze mówiąc to ciężko wyobrazić mi sobie kogokolwiek, kto do łączenia tych dwóch detali w ogóle pomyślał by o gwoździach. Jeżeli to miał być żart to też jakoś ciężko znaleźć tę część, która ma być zabawna. Mieszasz młodemu chłopakowi kompletnymi bzdurami w głowie i jeszcze zbiera ci się na bezsensowną polemikę. Po co?
Do autora. Kolega
tomolc podał całkiem przyzwoite rozwiązania. Możesz też ewentualnie wykonać takie połączenie metodą zgrzewania (najłatwiej chyba w tym przypadku punktowego). Najmniej roboty z punktu widzenia narysowania tego cuda, a wszystko co potrzebne do wykonania rysunku znajdziesz w książce Dobrzańskiego i odpowiednio modyfikując rysunek ww. kolegi.