Kit - frezarka drewniana
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
Bo to jest tie fighter:>
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 76
śmiejcie się, śmiejcie.
A ja w pewnym momencie też zastanawiałem się czy nie uchlastać ale zostawiłem na kanał do prowadzenia listwy z przewodami.
Co, źle??
Tak mi się wydawało będzie dobrze
, poza tym bardziej drapieżna jest
KakTak to u mnie na machu wygląda podczas przetwarzania.
Jeszcze tylko dodam - zrobiłem wczoraj wzmocnienie ze sklejki o którym pisał min. Kak. Śruby dociągowej już nie ma. Brama chodzi bardzo ładnie. I pomierzyłem dokładnie pole pracy wyszło mi x - 70, y - 47, wiosełka NTB nie wyfrezuję ale osobno dechę i gryf zmieszczę spokojnie. Zmieści się nawet archtop - coś takiego.
Pozdrawiam

A ja w pewnym momencie też zastanawiałem się czy nie uchlastać ale zostawiłem na kanał do prowadzenia listwy z przewodami.
Co, źle??
Tak mi się wydawało będzie dobrze

KakTak to u mnie na machu wygląda podczas przetwarzania.

Jeszcze tylko dodam - zrobiłem wczoraj wzmocnienie ze sklejki o którym pisał min. Kak. Śruby dociągowej już nie ma. Brama chodzi bardzo ładnie. I pomierzyłem dokładnie pole pracy wyszło mi x - 70, y - 47, wiosełka NTB nie wyfrezuję ale osobno dechę i gryf zmieszczę spokojnie. Zmieści się nawet archtop - coś takiego.
Pozdrawiam
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 39
Mi twoja brama bardziej Golden Gate przypomina:-)
Oslony harmonijkowe tez mozesz latwiej przykrecic do boków bramy, jak sa takie wysokie, jakby ci sie chcialo je robic.
http://www.ixen-cnc.com/2007/10/leadscr ... -mill.html
Kod dobrze wyglada. Prosta linia. Bo ten kod trzeba posluchac na silniku osi Y, nie ogladac na monitorze:-)
Oslony harmonijkowe tez mozesz latwiej przykrecic do boków bramy, jak sa takie wysokie, jakby ci sie chcialo je robic.
http://www.ixen-cnc.com/2007/10/leadscr ... -mill.html
Kod dobrze wyglada. Prosta linia. Bo ten kod trzeba posluchac na silniku osi Y, nie ogladac na monitorze:-)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 76
Nastąpiło odpalenie
Na razie z ołówkiem w roli głównej -
Nie mam podpiętych jeszcze krańcówek, mam nadzieje jutro.
Ale już pierwsza próba mnie zaniepokoiła, bo silniki się rozpędzają i zwalniają, na filmach innych użytkowników tak się nie dzieje. Czym to moze byś spowodowane??
I jeszcze jedna sprawa, na narysowanej dykcie widać uskoki w miejscu przy mocowaniu gryfu i gniazda na kabel sygnałowy występują uskoki - tęż nie mam tego na rysunku wyjściowym przed generowaniem gkodu. Czyżby gubiła kroki??
ustawienia były 1500 mm/min.
Pozdrawiam

Na razie z ołówkiem w roli głównej -
Nie mam podpiętych jeszcze krańcówek, mam nadzieje jutro.
Ale już pierwsza próba mnie zaniepokoiła, bo silniki się rozpędzają i zwalniają, na filmach innych użytkowników tak się nie dzieje. Czym to moze byś spowodowane??
I jeszcze jedna sprawa, na narysowanej dykcie widać uskoki w miejscu przy mocowaniu gryfu i gniazda na kabel sygnałowy występują uskoki - tęż nie mam tego na rysunku wyjściowym przed generowaniem gkodu. Czyżby gubiła kroki??
ustawienia były 1500 mm/min.
Pozdrawiam