Budowa sterownika SSK-B05
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 8
R na DR1 chodzi o wartość rezystorów podciągających do +5V linii Dir i Step(CLK). zobacz czy na tych obydwu wejściach jest 5V (bez podpinania pod sterowanie).
Podpinasz stera do tej samej osi co tego dobrego?
[ Dodano: 2011-12-19, 19:38 ]
A jeszcze możesz na piechotę mierzyć rezystancję pomiędzy pinami na TA... i porównywać z działającym sterem(bez zasilania)
Podpinasz stera do tej samej osi co tego dobrego?
[ Dodano: 2011-12-19, 19:38 ]
A jeszcze możesz na piechotę mierzyć rezystancję pomiędzy pinami na TA... i porównywać z działającym sterem(bez zasilania)
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Mam wstawioną drabinkę rez. 4k7 Na dobrym sterowniku jak sprawdzam miernikiem GND i DIR to jest 5V tak samo GND i CLK a na popsutym jest 4,6V niezależnie czy podłącze VCC 6V czy 33V jest tak samoqset pisze:R na DR1 chodzi o wartość rezystorów podciągających do +5V linii Dir i Step(CLK). zobacz czy na tych obydwu wejściach jest 5V (bez podpinania pod sterowanie).
qset pisze:Podpinasz stera do tej samej osi co tego dobrego?
tak
Bez wylutowywania układu?qset pisze: A jeszcze możesz na piechotę mierzyć rezystancję pomiędzy pinami na TA... i porównywać z działającym sterem(bez zasilania)
Zmierzyłem rezystencje na drabince jak jest wlutowana na obu sterownikach i na działającym jest 4,7k a na nie działającym 4,2k .
-
- Stały bywalec (min. 70)
Tak bez demontażu TA... Zmień jeszcze stabilizator choć wygląda że jest dobry. Skoro elementy na płytce są ok. zostaje scalak. A ja miałem R podciągające 10k może prądowo sygnały z kompa nie wyrabiają chociaż ten drugi ster działa(a jest taki sam).
Ciężko mi coś więcej wymyślić(poza samym TA...). Może ktoś z forum się dołączy.
Ciężko mi coś więcej wymyślić(poza samym TA...). Może ktoś z forum się dołączy.