Witam,jak wyłączyc buzzer w tokarce Haas TL-3? Chodzi mi o dzwiek,ktory jest przy zmianie narzedzi lub przy naciskaniu klawiszy.
Dzieki za odp.
Buzzer
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Z tego co wiem, to sygnal dzwiekowy jest tylko jeden i wlacza sie na po komendzie M30, czyli koniec programu i chyba opcjonalnym stopie.
Da sie to wylaczyc w settingach bez problemu.
Da sie to wylaczyc w settingach bez problemu.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
Ja tez zmieniam narzedzia manualnie ale konkretnie chodzi mi o wylaczenie tego buzzera.ryby007 pisze:U mnie też jest sygnał przy zmianie narzędzi, ale to raczej przy manualnych zmianach narzędzi jak u mnie:( ja tylko wyciszyłem pokrętłem przy głośniczku
Maz-nie chodzi mi o dzwiek po zakonczeniu programu,chodzi mi o dzwiek kiedy musze zmienic narzedzie z np.T202 na T303.Nie mam glowicy narzedziowej.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
To tego patentu nie znam z buzzerem przy narzedziu.
Do wielu rzeczy trzeba miec inne nastawienie.
Kiedys pracowalem tylko przy otwortych drzwiach i innej mozliwosci nie widzialem
Ale jakis czas z blokada na drzwi i zmienilem do tego nastawienie na plus. Wiadomo, ze nie zawsze sie da
ale idzie sie nauczyc podejscia do tematu.
Do wielu rzeczy trzeba miec inne nastawienie.
Kiedys pracowalem tylko przy otwortych drzwiach i innej mozliwosci nie widzialem

Ale jakis czas z blokada na drzwi i zmienilem do tego nastawienie na plus. Wiadomo, ze nie zawsze sie da

Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale