Maszyna do obróbki otworów

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Autor tematu
MatiSzcz
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1

Maszyna do obróbki otworów

Post napisał: MatiSzcz » 18 lis 2011, 13:51

Witam,
poszukuję maszyny do obróbki otworów w cylindrach hydraulicznych, aktualnie obróbkę w naszym zakładzie prowadzimy na honownicy Delapena i rolkownicy własnej konstrukcji, która umożliwia w jednym przejściu przetoczenie otworu i jednoczesne nagniatanie powierzchni tulei (naddatek około 1,5 mm i przy niewielkim posuwie) możemy zaoszczędzić trochę czasu. Zaletą właśnie rolkownicy jest zaoszczędzenie czasu jednak wadą to, że głowice posiadamy tylko na niektóe wymiary otworów i jak przychodzi zamówienie na cylinder o specyficznej niekatalogowej średnicy otworu to musimy wykorzystywać honownice. JEdnak i jedna i druga maszyna to "wąskie gardło" i zapadła decyzja żeby zakupić nową maszynę (najprawdopodobniej honownicę), która będzie w stanie obrobić tuleje do 5-6 [m]. Mam na oku taka firmy HTS: HTS-020-55 jednak dyrekcja troche krzywo patrzy na koszty (około 400 tyś CHF), kolega polecił mi jeszcze uzywana maszynę firmy Barnes honownicę poziomą za około 30 tyś funtów, ale przyznam szczerzę, że nigdy nie miałem do czynienia z maszynami tej firmy, może któs może polecić jakaś maszynkę do obróbki otworów, byłbym bardzo wdzięczny za wszekie sugestie.

Tagi:

precyzja
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1

maszyna do obróbki rur

Post napisał: precyzja » 27 gru 2011, 22:55

też szukam maszyny do obróbki,kalibrowania rur w otworach,dlugość rury od 4500 do 5500mm,naddatek ok 3mm,ścianka 50mm,bardzo pilna sprawa

pozdrawiam
precyzja

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”