Czyli wszystko jasne. Następnym razem będę wiedział czego szukać.
Pozdrawiam.
Tomek.
Frezarka , grawerka , ploter frezujący CNC dla hobbystów .
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam wszystkich
.
Jaki jest aktualny status programu?
Tak więc pozwolę sobie narzucić kryterium ceny za kit do samodzielnego montażu. Myślę, że cena 1000 PLN za komplet części bez wrzeciona (początkowo pewnie to będzie jakaś wiertarka ręczna którą ma się już na stanie) i komputera ( jak poprzednio). Przeznaczenie drewno i tworzywa sztuczne w porywach aluminium.
Pozdrawiam,
Dago
.

Jaki jest aktualny status programu?
Wszystko pięknie i ładnie tylko ile będzie to kosztować? Wątpię by przysłowiowego szarego zjadacza chleba było by stać by na dzień dobry wydać z 5-10 tys. PLN co niewątpliwie by trzeba dać za większe z proponowanych formatów.No Panowie zaskoczyliście mnie aktywnością i zainteresowaniem .
Wstępnie podsumowując mamy wymiary :
210 x 297
250 x 350
297 x 420
420 x 594
400 x 800
500 x 800
700 x 800
1200 x 1200
1200 x 2000
Tak więc pozwolę sobie narzucić kryterium ceny za kit do samodzielnego montażu. Myślę, że cena 1000 PLN za komplet części bez wrzeciona (początkowo pewnie to będzie jakaś wiertarka ręczna którą ma się już na stanie) i komputera ( jak poprzednio). Przeznaczenie drewno i tworzywa sztuczne w porywach aluminium.
Pozdrawiam,
Dago

-
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Raczej wątpię by kwota za same "klocki" (1000) była osiągalna.
Pozdrawiam
Bartek
-----------------------------------
1% podatku dla mojej córci. Informacje jak jej pomóc oraz jej prywatny blog
http://www.igunia.pl
Bartek
-----------------------------------
1% podatku dla mojej córci. Informacje jak jej pomóc oraz jej prywatny blog

http://www.igunia.pl
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Jak ktoś chce wydać 1000 - to musiał by to być kit z drewna.
Ale chyba nie o to chodzi koledze Gmaro.
Mam nadzieję widzieć tu maszynę która mogła by na siebie zarabiać i dała się postawić na biurko. Dlatego uważam że należalo by przyjąc budżet 4000..5000 za złożoną całość z elektroniką.
W takiej cenie (bez przesyłki) Chinczycy oferują swoje zestawy ( polee robocze 600x400, śruby kulowe, wałki nie podparte)
Ale chyba nie o to chodzi koledze Gmaro.
Mam nadzieję widzieć tu maszynę która mogła by na siebie zarabiać i dała się postawić na biurko. Dlatego uważam że należalo by przyjąc budżet 4000..5000 za złożoną całość z elektroniką.
W takiej cenie (bez przesyłki) Chinczycy oferują swoje zestawy ( polee robocze 600x400, śruby kulowe, wałki nie podparte)
-
- Posty w temacie: 2
Kolega benon z sąsiedniego tematu podaje koszty za swoją maszynkę na około 1k zł co prawda cześć materiałów miał za darmo ale właśnie oto chodzi by kombinować. Np. korpus musi być koniecznie metalowy? Czy by nie wystarczyła do takich zastosowań gruba sklejka? Na szybko znalezione arkusz 1525x1830 18mm to 132zł. Pociąć to na ploterze CNC i takie puzzle dać do złożenia.
Zdaje sobie sprawę, że pole robocze będzie pewnie na poziomie kartki A4 ale nikt nie wymaga nie wiadomo jakich osiągów.
Zdaje sobie sprawę, że pole robocze będzie pewnie na poziomie kartki A4 ale nikt nie wymaga nie wiadomo jakich osiągów.