Frezarka , grawerka , ploter frezujący CNC dla hobbystów .
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Frezarka , grawerka , ploter frezujący CNC dla hobbystów .
Witam,
Po ostatniej konstrukcji , którą pokazałem na forum:
Frezarko-ploter-na-biurko-v2 przyszedł czas na maszynę dla hobbystów ,amatorów itp..
Wstępne założenia są takie aby wykonać maszynę z ruchomą bramą , wykorzystując ogólnie dostępne komponenty w tym też profile aluminiowe.
Zastanawiam się nad polem pracy i tutaj pytanie :
Jakie optymalne pole pracy powinna mieć taka maszyna dla typowego hobbysty,amatora??
Po ostatniej konstrukcji , którą pokazałem na forum:
Frezarko-ploter-na-biurko-v2 przyszedł czas na maszynę dla hobbystów ,amatorów itp..
Wstępne założenia są takie aby wykonać maszynę z ruchomą bramą , wykorzystując ogólnie dostępne komponenty w tym też profile aluminiowe.
Zastanawiam się nad polem pracy i tutaj pytanie :
Jakie optymalne pole pracy powinna mieć taka maszyna dla typowego hobbysty,amatora??
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 07:00 przez gmaro, łącznie zmieniany 3 razy.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Witam,
Zależy co ten hobbysta wykonuje...
2000x1200 ? - amatorsko sztuki drzwi, a tym bardziej hobbystycznie chyba nikt nie wykonuje
Pole pracy około 800x500 dla amatora jest bardzo zadowalające. Przynajmniej z mojego punktu widzenia, ale jak wiadomo punk widzenia zależy od punktu siedzenia
Pozdrawiam
Zależy co ten hobbysta wykonuje...
2000x1200 ? - amatorsko sztuki drzwi, a tym bardziej hobbystycznie chyba nikt nie wykonuje

Pole pracy około 800x500 dla amatora jest bardzo zadowalające. Przynajmniej z mojego punktu widzenia, ale jak wiadomo punk widzenia zależy od punktu siedzenia

Pozdrawiam
W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: Frezarka , grawerka , ploter frezujący CNC dla hobbystów
Pole robocze A4 dla amatorów chcących wygrawerować/frezować napisy, płytki, panele przednie, otwory montażowe itp.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ