Gdzie kupic srube Tr 20 x 2 ?

Dyskusje dotyczące śrub kulowych i trapezowych.
Awatar użytkownika

Autor tematu
skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Gdzie kupic srube Tr 20 x 2 ?

Post napisał: skoti » 01 wrz 2006, 19:56

Tak jak w temacie i jeszcze szukam Tr16 x 2 lewa , ale chyba to nierealne :neutral:
Po co ? Mam takie gwintowniki :)

Tagi:

Awatar użytkownika

Wodzu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Wodzu » 02 wrz 2006, 23:26

Kurcze takie cudo to chyba tylko na zamówienie bo raczej nie robią takich seryjnie. Ale jak jest jakiś zakład z numerykiem to wal do nich śmiało zrobią co zechcesz tylko podrzu im rysunki. Jak nie możesz to ja zrobię rysunek wrzucę go tutaj i przedyskutujemy jego technologię na forum.
Mysle że chłpoaki będą nawet w stanie napisa ci program tak że nie bedziesz się musiał o niego martwic.
Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.

Awatar użytkownika

Autor tematu
skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: skoti » 03 wrz 2006, 22:10

Wodzu nie chodzi mi o zrobienie takiej śruby tylko o kupno w jakiejś rozsądnej cenie. Taka śruba jest śrubą drobno zwojowa i jest w ujęta w PN wiec myślę ze powinna być dostępna w handlu . Chodzi mi o to ze mając taki gwintownik mógłbym zrobić więcej takich nakrętek , na pewno znaleźli by sie chętni ponieważ dużo osób daje śruby z skokiem 4 mm i stosują przełożenie obniżające obroty.
A co do zrobienia takiej śruby to sprawa nie wygląda tak różowo :) Bez podtrzymki nie da sie zrobić tej grubości śruby dłuższej niz 100 -200 mm . Mam na myśli obróbkę dokładną . Uginanie sie walka podczas toczenia skutecznie uniemożliwi zrobienie czegoś dokładnego.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Śruby Kulowe / Śruby Trapezowe”