No to się pochwalę
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
Jaja Faberge mają wartość użytkową. Posiadają wartość handlową, na dodatek ich cena rośnie w czasie. Stanowią więc lokatę kapitału. Nigdy nie będą mniej warte niż materiały użyte do ich zrobienia. Równie dobrze można kształcić się wykonując na tokarce rzeczy użyteczne. Jest tylko jeden problem. Trzeba mieć pomysł na coś co się komuś przyda i będzie chciał za to godziwie zapłacić. Bezmyślnie kopiowanie cudzych pomysłów i planów nie spełnia warunku edukacyjnego. Techmigiem i Nutolem nie da się konkurować z wydajnością i dokładnością dużych maszyn. Piszesz w tysiącach hobbystów. A co powiesz na tych co żyją z hobby. Moim hobby jest budowanie urządzeń których do tej pory w takim wykonaniu nie było. Tokarka jest dla mnie tylko użytecznym narzędziem a nie elementem religii.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
[quote="pogromca duchów" Wartości użytkowej nie ma toto żadnej, edukacyjnej też nie ma. (...) Jedynie może mieć wartość handlową. [/quote]
Edukacyjnej nie ma? Kwestia podejścia. Właśnie między innymi w celach edukacyjnych wykonałem ten model. Wykładam termodynamikę na wyższej uczelni technicznej i właśnie ten model traktuję jako przykład silnika cieplnego. Pewnie, że można poprzestać na narysowaniu obiegu w układzie temperatura-entropia, podać zależność na sprawność i tyle. Ale myślę że pokazanie pracującego modelu bardziej przemówi do Studentów.
A że przy okazji uczę się toczyć to też lekko trąci edukacją, nieprawdaż?
A tak apropos wartości handlowej: hobby zazwyczaj jest źródłem wydatków a nie przychodów.
pozdrawiam Forumowiczów
I.S.
Edukacyjnej nie ma? Kwestia podejścia. Właśnie między innymi w celach edukacyjnych wykonałem ten model. Wykładam termodynamikę na wyższej uczelni technicznej i właśnie ten model traktuję jako przykład silnika cieplnego. Pewnie, że można poprzestać na narysowaniu obiegu w układzie temperatura-entropia, podać zależność na sprawność i tyle. Ale myślę że pokazanie pracującego modelu bardziej przemówi do Studentów.
A że przy okazji uczę się toczyć to też lekko trąci edukacją, nieprawdaż?
A tak apropos wartości handlowej: hobby zazwyczaj jest źródłem wydatków a nie przychodów.
pozdrawiam Forumowiczów
I.S.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Twoim hobby jest fantazjowanie,pogromca duchów pisze:Moim hobby jest budowanie urządzeń których do tej pory w takim wykonaniu nie było. Tokarka jest dla mnie tylko użytecznym narzędziem a nie elementem religii.
krytykowanie
i zasrywanie forum przechwałkami.
Nie słuchasz innych, ignorujesz pytania więc
dopóki nie pokarzesz co zrobiłeś,
dla mnie jesteś śmiesznym gościem (przez małe "g" )
Jak już napisałem - dużo szczekasz ale pokaż co sam zrobiłeś bo na razie to swoimi postami wzbudzasz we mnie tylko litość.
( i niesmak)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 23:28 przez ARGUS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Sprawa się wyjaśniła. To co Iszczyg zrobiłeś ma sens i posiada wartość materialną większą niż użyte materiały. Powodzenia przy budowie maszyny parowej.
Argus tłumoku naucz się pisać bez błędów. Chcesz żebym pokazał co robię. Twoje niedoczekanie. Zresztą taka wiedza na nic Ci się nie przyda. Nawet jak bym Ci wytłumaczył co robię i jak, to byś nie potrafił tego powtórzyć. Jak na razie dla mnie też jesteś czymś małym na małe "g".
Argus tłumoku naucz się pisać bez błędów. Chcesz żebym pokazał co robię. Twoje niedoczekanie. Zresztą taka wiedza na nic Ci się nie przyda. Nawet jak bym Ci wytłumaczył co robię i jak, to byś nie potrafił tego powtórzyć. Jak na razie dla mnie też jesteś czymś małym na małe "g".
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Facet Was wkręca jak chce. Typowy Trol. Tu nasra tam podjudzi a Wy się spinacie. Takie trole wylatują na innym dużym forum w moim wykonaniu w 30 sekund z blokada IP włącznie jak się da. Tu natomiast nie ma chyba modów skoro trol hasa bezkarnie. Właśnie zrobił śmietnik z kolejnego fajnego tematu. Czy uważacie że ktokolwiek inny coś pokaże ?. W jakim celu ma to robić . Żeby jakiś trol mu dosrał tylko dlatego że wylazł z norki i nie może do niej trafić. Znalazł sobie słuchaczy i to wykorzystuje. Moderatorzy natomiast tu nie działają więc w dziale o 550 zrobił się śmietnik. Żre go rak żywcem. Zgłaszałem te fantazje trola, ale modzi nie reagują. Co więc robić ?. Wyrwać chwasta albo ignorować dział bo tak się nie da. A szkoda bo był przydatny. O to drugie mu chodzi.
I trochę lektury
http://kryzysonline.blogspot.com/2011/0 ... llowi.html
I trochę lektury
http://kryzysonline.blogspot.com/2011/0 ... llowi.html
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Najlepiej traktować go jako taką maskotkę... Zawsze trochę rozrywki mi ten chłopaczek dostarcza;). Taki nasz forumowy trollik, jak modów nie ma, trzeba będzie uświadamiać nowych i tyle.
ARGUS, uważaj bo też dostaniesz ten zaszczyt... prywatnego bana. I jaki spokój teraz mam?
Silnik bardzo fajny, naprawdę fajnie to działa. Coś jeszcze ciekawego zrobił Kolega?
ARGUS, uważaj bo też dostaniesz ten zaszczyt... prywatnego bana. I jaki spokój teraz mam?

Silnik bardzo fajny, naprawdę fajnie to działa. Coś jeszcze ciekawego zrobił Kolega?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Po pierwsze to nie kol. a po drugie to on nie jest chory...... On jest jak najbardziej zdrowy. A chory to Ty zaraz bedziesz i inni bo wkręca Was coraz bardziej. Jest taki fajny guziczek ignoruj u góry po prawo. Działa super - naprawdę wartopukury pisze:po prostu - chory jesteś kol .

Edit :
Mod z odsieczą w końcu przyszedł

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
No pogromca czekałem na Ciebie,niewątpliwie piszesz na poziomie średnim,jasność wypowiedzi poniżej średniej,styl często zagmatwany i nielogiczny--to są Twoje naciągane mocne strony.....
ale koleżko lipa...zapluleś się jak Himilsbach w dobrej roli,zaplułeś się dramatycznie.
Dlaczego tak szybko pokazałeś,że jesteś rozhisteryzowanym pieniaczem??
Za często w Twoich wypowiedziach pojawia się kasa...kasa kasa....i trauma donosicielstwa...masz teczkę w IPN-e?.
Pohamuj,bo będziesz płakał za tym FORUM,i pozostanie Ci jakieś różowe forum
ale koleżko lipa...zapluleś się jak Himilsbach w dobrej roli,zaplułeś się dramatycznie.
Dlaczego tak szybko pokazałeś,że jesteś rozhisteryzowanym pieniaczem??
Za często w Twoich wypowiedziach pojawia się kasa...kasa kasa....i trauma donosicielstwa...masz teczkę w IPN-e?.
Pohamuj,bo będziesz płakał za tym FORUM,i pozostanie Ci jakieś różowe forum