rys. 1: nie widac na przekroju rowka wpustowego i w ogole nie wiem co chesz pokazac i co tam jest rzutem glownym? Bo nie wyglada mi to na rzutowanie europejskie. Zakladajac ze widok bez przekroju jest rzutem glownym to przekroj masz po zlej stronie i nie widac na nim gwintu ani tego zwezenia po 56mm. Do tego wpust pryzamtyczny 4x4 wg. pn/m-85005 ma w piascie wciecie na 1,8mm a w walku na 2,5mm. Tylko, ze: wpust 4x4 stosuje sie na walki o fi 10-12mm a ty masz walek 18mm czyli wg normy powinien byc wpust 6x6 z wceiciami na walku 3,5mm a na piascie 2,8mm.
rys. 2: po prawiej stronie wymiar nie ma fi a powinno byc bo na drugim rzucie widac ze to walek. Przy zebie pokazal b ym kat jakim jest nacinany i liczbe tych zebow juz pomijac ze sa zle narysowane.
rys. 4: jaka jest srednica otworu? czy jest on przelotowy? obroc to najlepiej o 90 stopni i pokaz otwor na wyrwaniu. Zakonczenie sfery wymiaruje sie Sfi6 a nie R3, wtedy odrazu wiadomoz e to kula (dobrzanski str. 50). Do tego jakbys to rysowal dokladnie to moglbys narysowac zejscie gwintu a nei tak go zakonczyc jak na rysunku uproszczonym.
rys. 5 to samo z wymiarowanie kuli co w 4, Te promienie mi nie pasuja: nie wymiaruj do kad siega tylko skad sie zaczyna, promien R12 jezeli jest "wypukly" to ok ale obstawiam ze jest wklesly w takim wypadku grot strzalki jet ze zlej strony.
Na koniec pasowania
http://pkm.edu.pl/index.php/component/c ... 1-00010335 tu masz najczesciej stosowane pasowania nie wiem co ma robic element ktory trysujesz ale zastanow sie czy tam ma byc H8/h8 bo to pasowanie luzne i czy rzeczywiscie takie tam powinno byc.
Nie bierz tego co napisalem za pewnik i najlepiej mnie zweryfikuj. pozdrwaiam, powodzenia