Płyty na sół

Tematy inne dotyczące mechaniki nie pasujące do żadnego z działów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
Wodzu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Wodzu » 09 sie 2006, 20:32

Dosyć duże piece mają w wałczu w romecie i mało biorą. U mnie jest duży ale nie wysoki bo służy właśnie do chartowania płyt podmodelowych. Takie płyty do odlewania w formach piaskowych, coś jak robienie babki z paisku zobacz Victaulic w Drezdenku tez nie daleko. Napisz jakie gabaryty ma ta podstawa to skieruję cie do jakiegoś taniego prywaciaża tylko musisz dobrze zagadać, ale od razu to ci powiem, że Pilmet, na ulicy Długosza nie wiem ile przez ile ale to krótka ulica, ma dość duże frezarki i szlifierki. Jak by co to poszukam gdzieś powinienem mieć do nich numer, jeżeli chodzi o naprawdę duży piecyk to mają takie w Philipsie na budowie maszyn ale raczej to odpada, bo robią tylko części dla siebie. Jeżeli idzie o piece do wyżarzania to jest jeszcze Huta ujście też podobno mają piecyk do wyżarzania i szef jest bardzo w porząku jakby usłyszał że robisz amatorska frezarkę to na pewno zaproponował by ci jakięś zlecenie bo cały czas szuka podwykonawców do robienia form odlewicznyhc, wiem że na razie ma dwóch u jednego pracowałem też mają piec ale raczej mały FMZ Narzędziownia zaraz koło Pilemtu (osiedle górne), mają dwie frezarki numeryczne Deckel Maho 600 i Tkorke Famot Gildemaister to z CNC, i inne konwencjonalne maszynki, mają dobrego Szlifierza i szlifierkę do wałków (no i inne szlifierki do otworów i płaszczyzn oraz frezów), nie wiem czy już mają bo dawno u nich nie byłem ale chcieli kupić pięco osiówke 1500x1500 Z Maho. Czy już mają to niewiem ale jak w styczniu odchodziłem to już rozmawiali z przedstawicielem Maho więc pewnie już mają ten sprzęcik, no i są nie drodzy, po za tym spoko chłopaki, zasze się dogadasz szef jest trochę zapatrzony na kasę ale i tak wszystkim rządzi kto inny (Krzysiek), a ten to spoko koleś, napewno się z nim dogadasz. Jak masz jakieś rysunki w solid.... to im podzrzuć na maila znajdziesz w necie "FMZ Narzęziownia"- Piła. Jak by co to to możesz im dać całości i powiedzieć o co chodzi oni dadzą to komuś innemu do wyrzażenia a resztę obrobią sami, bo często tak robią. to na tyle jakbyś się zastanowił to daj znać o co dokładnie chodzi ja napiszę maila do nich i zapytam się dokładnie o cene itd. tylko powiedz jakie gabaryty ma twoja maszynka, albo poslij rysunek, obowiązuje ich ścisła tajemnica handlowa więc nie masz się o co martwić jeżeli chodzi całą konstrukcje.

Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.

Tagi:

bartek_iw
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4

Post napisał: bartek_iw » 11 sie 2006, 11:59

Wodzu pisze:Napisz jakie gabaryty ma ta podstawa
co do podstawy to zapraszam do mojego

POSTU

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mechanika”