uchwyt
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
to poco chcesz gwintować? skoro jest w nim stożek np B16 to kup trzpień pod uchwyt wiertarski Mk2 /B16
[ Dodano: 2011-03-09, 17:07 ]
clipper7, pisze że do WS-15 potrzebujesz stożek Morse'a 2 ( mk2 ) z płetwą (opieram się na jego wiedzy bo nie znam tej maszyny)... teraz musisz przeczytać co pisze na twoim uchwycie wiertarskim lub napisz nam na forum jeśli pisz np B22 lub B16 to taki w nim jest stożek i taki trzpień musisz kupić
[ Dodano: 2011-03-09, 17:07 ]
clipper7, pisze że do WS-15 potrzebujesz stożek Morse'a 2 ( mk2 ) z płetwą (opieram się na jego wiedzy bo nie znam tej maszyny)... teraz musisz przeczytać co pisze na twoim uchwycie wiertarskim lub napisz nam na forum jeśli pisz np B22 lub B16 to taki w nim jest stożek i taki trzpień musisz kupić
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Posty w temacie: 2
Dobrze, a więc powoli i bezboleśnie. Do wiertarki WS 15 potrzebujesz trzpienia ze stożkiem Morse'a nr 2 ( często oznaczonego MK2) z płetwą. Zakładam, że nie chcesz stosować redukcji/przedłużki. Jest tak dlatego, że wrzeciono tej wiertarki ma gniazdo MK2.bartosz84 pisze:Nie bardzo się orientuje o co chodzi i jak to dobrać
Teraz drugi koniec trzpienia, czyli strona uchwytu. Uchwyt ma gniazdo do mocowania trzpienia. Gniazdo to najczęściej ma gwint (nie Twój przypadek) lub stożek. Normą jest tzw. stożek skrócony oznaczony B xx, gdzie xx jest oznaczeniem jego wielkości wg tej tabeli :

Tu masz galerię uchwytów/ trzpieni:
www.artmet.bielsko.pl/_artmet/file/ospr ... _JANGO.pdf
oraz stożki z płetwą w załączniku
Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne

- Załączniki
-
- stożki z płetwą.pdf
- (73.73 KiB) Pobrany 913 razy
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ