Uchwyty
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Posty w temacie: 6
Mówisz i masz
1 Wybieramy makro to co nas interesuje
2 Odsuwamy szczękę na daną odległość
3 Kopiujemu dwukrotnie co 120 wokół osi Z (Wybeiramy środek obrotu Enter i wskazujemy szczękę i Enter)
Polecam zapoznanie się z innymy makrami, mozemy tworzyc tekst na profilu, okręgu, pierscienie...

1 Wybieramy makro to co nas interesuje
2 Odsuwamy szczękę na daną odległość
3 Kopiujemu dwukrotnie co 120 wokół osi Z (Wybeiramy środek obrotu Enter i wskazujemy szczękę i Enter)
Polecam zapoznanie się z innymy makrami, mozemy tworzyc tekst na profilu, okręgu, pierscienie...
lisek_Daniel pisze:rafi a cos wiecej na jakis przykladach ze zdjeciami

Jeśli pomogłem kliknij odpowiedni przycisk 

-
- Posty w temacie: 2
ale ja potrzebuje Panowie imadła
jak macie jakies zdjecia zapodajcie je tu na forum

Rafi masz moze materialy jakies ze zdjeciami co do makr ??
jak macie jakies zdjecia zapodajcie je tu na forum

Rafi masz moze materialy jakies ze zdjeciami co do makr ??
Codziennie uczę się czegoś nowego 
podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale
Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale

Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

-
- Posty w temacie: 3
Kolego imadła również masz w makrach. Na płycie instalacyjnej masz Freeware które musisz zainstalować. Po instalacji w wersji 2011R1 z automatu znajdują się one w konfiguracji interfejsu jak na rys poniżej. Mamy tam trzy typy imadeł. Wybierasz odpowiednie, następnie określasz wzdłuż jakiej osi ma być imadło, wskazujesz dwa punkty reprezentujące rozstaw szczęk i gotowe.
W starszych wersjach również instalujemy Freeware ale dostęp do nich jest przez Makro-->Uruchom makro następnie odnajdujemy plik z odpowiednim imadłem.
Oczywiście możemy pod makro podpiąć dowolne imadło ale wymaga to grzebania w pliku pci.

W starszych wersjach również instalujemy Freeware ale dostęp do nich jest przez Makro-->Uruchom makro następnie odnajdujemy plik z odpowiednim imadłem.
Oczywiście możemy pod makro podpiąć dowolne imadło ale wymaga to grzebania w pliku pci.

Nudzisz się, zajrzyj to nic nie kosztuje, może i Ciebie coś zainteresuje, a później... zaprocentuje 
Niestety, nie zajrzysz bo kazali usunąć...

-
- Posty w temacie: 3
Wydaje mi się że dołączane są do płyty od wersji 2010 więc możesz tego nie mieć. W załączniku freeware do wersji 2009R2. Tylko w tej wersji będą trochę inne imadła... Już wkrótce na youtube www.youtube.com/nicompolska będzie filmik pokazujący zastosowanie co niektórych makr zawartych w freeware. Póki co jest dodany filmik Edgecam Freeware + Tips&Tricks pod linkiem
- Załączniki
-
- ECFreeware09R2.rar
- (6.92 MiB) Pobrany 919 razy
Nudzisz się, zajrzyj to nic nie kosztuje, może i Ciebie coś zainteresuje, a później... zaprocentuje