jaką maszynę kupić
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
też myślałem nad dorobieniem do swojej s 32 jakiejś przystawki które są na forum temat był już poruszany jeżeli chodzi o toczenie promieni szkopuł w tym że jeżeli pojawia się nowy profil do gięcia to nikt nie płaci za dorobienie rolek tylko za gięcie nawet jak przyjdzie mi dla stałego klienta wygiąć nietypowy profil to mu nie odmówię a rolki muszę dorobić jak najszybciej i najtaniej na zlecanie tez nie zawsze będzie czas a jaki materiał byście użyli na te rolki jeżeli stal to myślałem o jakiejś do nawęglania; a waszym zdaniem
[ Dodano: 2011-01-09, 20:38 ]
ta maszynka cnc to fajne cacko tylko troszeczkę za duża jak na nasze potrzeby szukam raczej coś mniejszego
[ Dodano: 2011-01-09, 20:38 ]
ta maszynka cnc to fajne cacko tylko troszeczkę za duża jak na nasze potrzeby szukam raczej coś mniejszego
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
lol co to jest
moze nieznam polskich reali ale jak bym byl klientem i przyszedl cos zamowic i zobaczyl taka maszyn bym odrazu podziekowal
ale ja widze ze w pl nadal sie nc nie zmienia nadal jest to znane polak potrafi ^^ bez obrazy panowie ale rozjeb... mnie to zdjecie tej maszyny
moze zyje innymi kategoriami gdzie dla mojej firmy np (generalne odnowienie tokarki) kosztowalo 200 tys €
ale tu to jestem w szoku
i powiedzcie mi jeszcze ze taka maszyna stwarza mniej problemow niz orginalna maszyna ze jest silniejsza i co najwazniejsze dokladniejsza
dziwne nigdy czegos takiego jeszcze nie widzialem a widzialem juz sporo (tak do dzis myslalem)
pozdro

moze nieznam polskich reali ale jak bym byl klientem i przyszedl cos zamowic i zobaczyl taka maszyn bym odrazu podziekowal
ale ja widze ze w pl nadal sie nc nie zmienia nadal jest to znane polak potrafi ^^ bez obrazy panowie ale rozjeb... mnie to zdjecie tej maszyny
moze zyje innymi kategoriami gdzie dla mojej firmy np (generalne odnowienie tokarki) kosztowalo 200 tys €
ale tu to jestem w szoku

dziwne nigdy czegos takiego jeszcze nie widzialem a widzialem juz sporo (tak do dzis myslalem)
pozdro
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
- Kontakt:
Dorabianie liniłu to troche nie na czasie 
Jak masz tokarkę to kupujesz dwie śruby kulowe z nakretkami, sterowanie 2- osiowe z silniczkani np. 4Nm ,jakiegoś deskopa z monitorem , troche roboty i za 4-5 masz nezłe CNC za 4-5k PLN.
Na rolki jak chcesz nawęglac to stale niskowęglowe 15 ;20
[ Dodano: 2011-01-09, 20:57 ]
Klijenta zyskuje się nie kawką w skórzanym fotelu i marmurowym holem a pożądną robotą za przystępną cenę.
A swoją drogą dziwnie szybko uczysz się pisać po polsku.

Jak masz tokarkę to kupujesz dwie śruby kulowe z nakretkami, sterowanie 2- osiowe z silniczkani np. 4Nm ,jakiegoś deskopa z monitorem , troche roboty i za 4-5 masz nezłe CNC za 4-5k PLN.
Na rolki jak chcesz nawęglac to stale niskowęglowe 15 ;20
[ Dodano: 2011-01-09, 20:57 ]
To byś sie jeszcze bardziej zdziwił, widząc ją w robocierogerG pisze:lol co to jest![]()
ale tu to jestem w szokui powiedzcie mi jeszcze ze taka maszyna stwarza mniej problemow niz orginalna maszyna ze jest silniejsza i co najwazniejsze dokladniejsza
pozdro

Klijenta zyskuje się nie kawką w skórzanym fotelu i marmurowym holem a pożądną robotą za przystępną cenę.
A swoją drogą dziwnie szybko uczysz się pisać po polsku.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Nie wiem dlaczego tak kombinujecie? Żeby wytoczyć promień na walcu wystarczy go zgrubnie wytoczyć a następnie wykończyć prostym przyrządem który sklada się z obrotowej podstawy a na niej zamocowanym nożem wysuniętym poza oś obrotu.Tym bardziej że można tak toczyć powierzchnie wypukle jak i wklęsle.No chyba że ktoś nie chce machać korbkami