Imadło Bison 6512 zakupione oraz przymocowane do stołu.
Pierwsze co na nim zrobiłem to zmniejszyłem wymiary śrub teowych M14 aby zmieściły się w rowku stołu który jest T14; zostałem ponownie

mile zaskoczony faktem że pewne mocowanie = łatwość obróbki.
BTW zupełnie przestałem rozumieć oznaczenia rowków teowych - np. na stronie frezarki (FKM 250) napisano: "T-Nutengröße 16 mm (T14)" - T14 rozumiem że jest to rowek o szerokości 14 mm (patrząc od góry) mocowanie zazwyczaj używa śruby M12 - w takim razie co oznacza 16 mm ? - ta liczba nijak się ma do jakiegokolwiek wymiaru podanego dla rowka T14.
Kamienie ustalające imadła weszły bez problemu na średni wcisk w rowki stołu. Pomierzyłem mikrometrem na szczęce nieruchomej odchyłkę na szerokości imadła wzdłuż osi X - wyniosła ona 0.03 mm - a więc dokładność jak na moje potrzeby prawie kosmiczna

.
W samym imadle wymieniłem szczęki na płaskie szlifowane - szczęki z rowkami na pewno lepiej trzymają materiał - ale także niszczą powierzchnie.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego imadła i z czystym sumieniem mogę je polecić jako kawałek profesjonalizmu w amatorskiej maszynie