Problem z obklejaniem się ziemi ogrodowej w leju
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
tak ale wiem że do folii też się przykleja.pitsa pisze:
Czy można wyłożyć ścianki grubą folią?
Myślałem dziś nad siłownikami umieszczonymi nad lejem i ustawieniem ich w ruch w dół tak aby co jakiś czas pchała ziemię do ślimaka, na siłowniku umieścił bym kątownik o dł boku ok 2-3 cm. siłownik wysuwał by się aż do samego ślimaka w ten sposób może bym wyeliminował robienia się tunelu nad samym ślimakiem.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
przypomniałem sobie, że widziałem w pewnych zakładach spożywczych dozownik ślimakowy materiałów sypkich (mąka i podobne) w którym zastosowano "odstrzeliwanie" tworzących się zbryleń na ściankach sprężonym powietrzem.
Urządzenie do "odstrzeliwania" to były gumowe grzybki o średnicy 6-8cm uszczelniające, odpowiednio rozmieszczone, otwory (o średnicy ok 1 cm) w blasze leja zasypowego, przez które co pewien czas i w pewnej sekwencji były podawane "strzały" sprężonego powietrza.
Urządzenie do "odstrzeliwania" to były gumowe grzybki o średnicy 6-8cm uszczelniające, odpowiednio rozmieszczone, otwory (o średnicy ok 1 cm) w blasze leja zasypowego, przez które co pewien czas i w pewnej sekwencji były podawane "strzały" sprężonego powietrza.