Symulacja z kodu nc
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Symulacja z kodu nc
Witam ponownie otóż nie wiem i pytam czy edgecam ma opcje symulacji z wygenerowanego kodu nc? mógł by mi ktoś rozwiać wątpliwości w jaki sposób moge przeprowadzić taka symulacje? dodam że gdzieś widzaiałem aale nie pamietam chwile temu to było....
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Na dzień dzisiejszy nie ma:) Możesz to zrobić np za pomocą darmowego symulatora CNCSimualtor.
http://www.cncsimulator.com/
Pozdrawiam
http://www.cncsimulator.com/
Pozdrawiam
Jeśli pomogłem kliknij odpowiedni przycisk 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Z jakiego programu CAM masz zapisany plik z projektem?malpa500000 pisze:mam wygenerowany kod i mam zapisany plik z projektem
Takie możliwości mają programy komercyjne,. Możesz go kupić i sobie sprawdzać.malpa500000 pisze:klikajac na odpowiedni blok pokazuje mi on polozenie (narzedzia) na modelu. troche dziwne aby taki program nie miał takiej możliwości...
Pozdrawiam
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Gdzie kolegą ma taką opcje ?? ja u siebie jej nie widze 
Do marchru
Postprocesor post procesorem ale koledze chodzi o symulacje na podstawie wygenerowanego kodu a nie według "instrukcji obróbki".
Też jestem ciekaw czy da sie to zrobić ale coś mi sie obiło o uszy, że kolejne wersje Edgecama na to pozwolą.

Do marchru
Postprocesor post procesorem ale koledze chodzi o symulacje na podstawie wygenerowanego kodu a nie według "instrukcji obróbki".
Też jestem ciekaw czy da sie to zrobić ale coś mi sie obiło o uszy, że kolejne wersje Edgecama na to pozwolą.
malpa500000 pisze:,,symulacja z nc''
Jeśli pomogłem kliknij odpowiedni przycisk