Z Radzieckiej stronki i ...... inne ciekawostki
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Z Radzieckiej stronki i ...... inne ciekawostki
Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 07:49 przez Zbych07, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Czemu nie?
Ja tak porobilem zamienniki do ramy od motocykla.
Fakt ze rama od motocykla ma pewna tolerancje na bycie krzywa, bo "zbieznosc" i tak sie na srubach chwyta.
Ale jesli umie, a widac ze umie to zrobic, to trzeba by sie z bliska przyjrzec zeby zobaczyc czy nie sfrezoswal juz po ustawieniu, zeby prosto bylo.
----------------------------------------------
Jeden z majstrow bez przyrzadow ustawia reczna maszyne w cztery setne tolerancji na 3 narzedziachw kilka minut i zawsze mu wychodzi, a mnie glupiemu to pol godziny z pomiarem w reku dziesiata czesc sie miesci.
Ja tak porobilem zamienniki do ramy od motocykla.
Fakt ze rama od motocykla ma pewna tolerancje na bycie krzywa, bo "zbieznosc" i tak sie na srubach chwyta.
Ale jesli umie, a widac ze umie to zrobic, to trzeba by sie z bliska przyjrzec zeby zobaczyc czy nie sfrezoswal juz po ustawieniu, zeby prosto bylo.
----------------------------------------------
Jeden z majstrow bez przyrzadow ustawia reczna maszyne w cztery setne tolerancji na 3 narzedziachw kilka minut i zawsze mu wychodzi, a mnie glupiemu to pol godziny z pomiarem w reku dziesiata czesc sie miesci.
bumeluję
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Można też cenzora domowego przekonać że taka maszyna może wytuftować coś na tych spodniach. Żeby nie było że marzę o oszukaniu czyjejkolwiek żony i używam słowa z kosmosu : http://profchem.pl/wszystko_o_czyszczen ... -s-168.jsp Mimo że chińszczyzna zawojowała rynek szmaciany, wciąż istnieją kobiety które mają kaprys coś własnoręcznie wydziergać i kiedy się taką odpowiednio zaagituje to może nawet zechce zasponsorować część takiego mebla