Ile kół w komplecie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Ile kół w komplecie
Witam serdecznie,
W piątek będę odbierał nowego LD 550 z LM w Poznaniu. Od kilku dni przeglądam wątki w tym dziale, ale niestety nigdzie nie znalazłem informacji ile powinno być kół zmianowych do gitary. Przeglądałem w markecie książeczkę od nutoola, ale i tam nie ma wykazu części. Odbierając sprzęt chciałbym być pewien czy osprzęt jest kompletny.
Czy mógłby ktoś spojrzeć u siebie ile tych kół powinno być?
Zainteresowanych kupnem nutoola lub LD informuję, że w Poznaniu jest obecnie promocja na obie tokarki. Nutool jest jeden i nie sprowadzają obecnie podczas promocji kolejnych, natomiast LD 550 można zamawiać z zachowaniem promocyjnej ceny. Uwzględniając kartę Dom LD wychodzi poniżej 2100pln.
Pozdrawiam,
Kuba
W piątek będę odbierał nowego LD 550 z LM w Poznaniu. Od kilku dni przeglądam wątki w tym dziale, ale niestety nigdzie nie znalazłem informacji ile powinno być kół zmianowych do gitary. Przeglądałem w markecie książeczkę od nutoola, ale i tam nie ma wykazu części. Odbierając sprzęt chciałbym być pewien czy osprzęt jest kompletny.
Czy mógłby ktoś spojrzeć u siebie ile tych kół powinno być?
Zainteresowanych kupnem nutoola lub LD informuję, że w Poznaniu jest obecnie promocja na obie tokarki. Nutool jest jeden i nie sprowadzają obecnie podczas promocji kolejnych, natomiast LD 550 można zamawiać z zachowaniem promocyjnej ceny. Uwzględniając kartę Dom LD wychodzi poniżej 2100pln.
Pozdrawiam,
Kuba
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Mogę Ci podać spis tego, co dołączają do Nutoola, z tego co wiem, z LD nie dają nawrotnicy.
Ja dostałem :
2 kły stałe (MK3 i MK2)
4 imbusy ( jeden skrócony do uchwytu tokarskiego)
3 klucze płaskie ( 2 jednostronne)
15 kół zębatych (łącznie z tymi w gitarze, czyli 11 osobno)
nawrotnicę
uchwyt 3 szczękowy 125 mm samocentrujący
klucz do uchwytu
osłonki uchwytu i imaka (plexi)
DTR
Tokarka i wyposażenie spakowane było w drewnianej skrzyni
Ja dostałem :
2 kły stałe (MK3 i MK2)
4 imbusy ( jeden skrócony do uchwytu tokarskiego)
3 klucze płaskie ( 2 jednostronne)
15 kół zębatych (łącznie z tymi w gitarze, czyli 11 osobno)
nawrotnicę
uchwyt 3 szczękowy 125 mm samocentrujący
klucz do uchwytu
osłonki uchwytu i imaka (plexi)
DTR
Tokarka i wyposażenie spakowane było w drewnianej skrzyni
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Chciałem o coś zapytać,dotyczy to Tech-Miga.Mianowicie ciekawi mnie czy ktoś miał taki problem:W zestawie z zapasowymi trybami miałem 13 trybów łącznie czyli 9 więcej niż zamontowane na tokarce -wgedług dołączonej instrukcji OK, ale według tabeli skoku gwintów na tokarce brakuje mi dwóch (38 i 55) a oprócz tego najmniejszy z trybów (21) był "goły"- nie posiadał rowka na klin-był zresztą zbyt małej średnicy żeby zmieścił się na nim rowek.
Tak więc uniemożliwiało to wykorzystanie tryba;nie dało się go założyc na ośkę bo uniemożliwiał to klin na niej, a po zdjęciu klina z ośki i założony tryb obracał sie na niej. Rozwiązałem to w ten sposób że nadspawałem od wewnątrz trybu Tigiem gókę której pózniej pilnikiem nadałem kształt klinu wkomponowanego w wewnętrzną powierzchnię trybu.
Teraz przy każdej potrzebie założenia tego trybu z ośki muszę wydłubać oryginalny klin żeby weszła moja cudowna zębatka
Na szczęscie ten mały trybik ląduje przeważnie na samym dole -czytaj na osi śruby pociągowej.I w jednym przypadku na najwyższej osi- jest tam klin który można wymontować,i zamontować zębatkę.Całe szczęscie ze tabela wyklucza montowanie go na środkowej ośi -byłoby to niemożliwe-lub trzeba by znowu kombinować.
Oprócz tego z przykrością musze stwierdzić ze na początku nie wszystkie kombinacje zamontowania trybów ( te które są w tabeli oczywiście) były możliwe.Przy niektórych tryby nie "schodziły się" ze sobą -trzeba było przefrezować uchwyt środkowej ośi-zwiększając zakres przesuwania tej osi.Czy ktoś miał takie problemy?? Jednym słowem te tokarki to półprodukty które trzeba doprowadzić do stanu używalności własnymi rękami-bo chińskie małe rączki tego nie zrobiły
Oczywiście nie dostałem nawrotnicy
Tak więc uniemożliwiało to wykorzystanie tryba;nie dało się go założyc na ośkę bo uniemożliwiał to klin na niej, a po zdjęciu klina z ośki i założony tryb obracał sie na niej. Rozwiązałem to w ten sposób że nadspawałem od wewnątrz trybu Tigiem gókę której pózniej pilnikiem nadałem kształt klinu wkomponowanego w wewnętrzną powierzchnię trybu.
Teraz przy każdej potrzebie założenia tego trybu z ośki muszę wydłubać oryginalny klin żeby weszła moja cudowna zębatka

Oprócz tego z przykrością musze stwierdzić ze na początku nie wszystkie kombinacje zamontowania trybów ( te które są w tabeli oczywiście) były możliwe.Przy niektórych tryby nie "schodziły się" ze sobą -trzeba było przefrezować uchwyt środkowej ośi-zwiększając zakres przesuwania tej osi.Czy ktoś miał takie problemy?? Jednym słowem te tokarki to półprodukty które trzeba doprowadzić do stanu używalności własnymi rękami-bo chińskie małe rączki tego nie zrobiły
Oczywiście nie dostałem nawrotnicy

-
-