Problem z samouczkiem Solid Edge
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam,
nie mogę odpalić samouczków w Solidzie, tzn. mam opcję wyboru samouczka, po kliknięciu odpala się plik na którym rozpoczyna się prace, ale brak po prawej stronie okna z opisem samouczka, tj. krokami do wykonania i przyciskami do cofania się i do przechodzenia do następnego kroku.
Miałem też zainstalowanego SolidWorksa i gdzieś w internecie znalazłem jeden post odnośnie tego, że po instalacji SolidEdga i SolidWorksa, samouczki Edge'a znikają i nie można ich już przeglądać - nie wyświetla się to okno z prawej z opisem. Podane było rozwiązanie żeby odinstalować Solidworksa - niestety nie przyniosło oczekiwanego skutku. Ponowna instalacja Solid Edge'a po odinstalowaniu Solidworksa również nic nie dała.
Czy ktoś miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać ?
Dodam, że kiedyś instalowałem solid edge'a i nie miałem takich problemów ; /
Całość instalowana w systemie windows XP, solid edge V20
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
nie mogę odpalić samouczków w Solidzie, tzn. mam opcję wyboru samouczka, po kliknięciu odpala się plik na którym rozpoczyna się prace, ale brak po prawej stronie okna z opisem samouczka, tj. krokami do wykonania i przyciskami do cofania się i do przechodzenia do następnego kroku.
Miałem też zainstalowanego SolidWorksa i gdzieś w internecie znalazłem jeden post odnośnie tego, że po instalacji SolidEdga i SolidWorksa, samouczki Edge'a znikają i nie można ich już przeglądać - nie wyświetla się to okno z prawej z opisem. Podane było rozwiązanie żeby odinstalować Solidworksa - niestety nie przyniosło oczekiwanego skutku. Ponowna instalacja Solid Edge'a po odinstalowaniu Solidworksa również nic nie dała.
Czy ktoś miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać ?
Dodam, że kiedyś instalowałem solid edge'a i nie miałem takich problemów ; /
Całość instalowana w systemie windows XP, solid edge V20
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam,
Mam taki sam problem od 3 dni i chyba wiem co jest przyczyną?
Samouczki są bez przycisków NEXT i ...
Wydaje mi się ,że to zmieniło się po instalacji AutoCAD.
Spróbuję od instalować i może pomoże??
Szczęśliwego Nowego Roku
Mam taki sam problem od 3 dni i chyba wiem co jest przyczyną?
Samouczki są bez przycisków NEXT i ...
Wydaje mi się ,że to zmieniło się po instalacji AutoCAD.

Spróbuję od instalować i może pomoże??
Szczęśliwego Nowego Roku
-
- Posty w temacie: 3
Witam
Podobnie jak koledzy mam problem z samouczkiem Solid edge nie ma paska z przyciskiem NEXT szukam na forum odpowiedzi na to pytanie ale jakoś znaleźć nie mogę widze tylko ze nie tylko ja mam ten problem wie już moze ktoś co jest tego przyczyną?? strasznie mnie to irytuje chciałbym przerobić te samouczki ale nie mam możliwości. Moze ktoś pomoże. Dodam tylko ze przeinstalowałem system i na nowym systemie nie instalowałem juz Solid Worksa gdyż czytałem ze to przez niego samouczki mogą nie działać. Moze po prostu nie mam zainstalowanego jakegoś oprogramowania które umożliwia przeglądanie tych plików Prosze o pomoc
Podobnie jak koledzy mam problem z samouczkiem Solid edge nie ma paska z przyciskiem NEXT szukam na forum odpowiedzi na to pytanie ale jakoś znaleźć nie mogę widze tylko ze nie tylko ja mam ten problem wie już moze ktoś co jest tego przyczyną?? strasznie mnie to irytuje chciałbym przerobić te samouczki ale nie mam możliwości. Moze ktoś pomoże. Dodam tylko ze przeinstalowałem system i na nowym systemie nie instalowałem juz Solid Worksa gdyż czytałem ze to przez niego samouczki mogą nie działać. Moze po prostu nie mam zainstalowanego jakegoś oprogramowania które umożliwia przeglądanie tych plików Prosze o pomoc
-
- Posty w temacie: 3
Tak pracuje na Polskiej wersji programu nie dogrywałem aktualizacji samouczek nie działał już po instalacji solid edge przed instalacja spolszczenia. Nie wiem co jest przyczyną bardzo mi to przeszkadza i nigdzie nie mogę znaleźć pomocy. Samouczek uruchamia się ale zawsze jest ta pierwsza strona nie mam na górnym pasku przycisku dalej i wstecz