Mam jeszcze pytanie ta tokarka tsb16 to do którego roku była produkowana? a najlepiej w jakich latach i jak z awaryjnością tokarki. I czy macie może jakąś dtr do współcześnie produkowanych tokarek.
A może ktoś by mi podał ile mniej więcej wytrzymują poszczególne części tokarki?? I które najczęściej się wymienia?
A ma może ktoś kartę pomiarów dokładności tokarki i normę PN-61-M-55652 bo nie mam tego w dtr a muszę o tym napisać w pracy. Za wszelką pomoc był bym wdzięczny.
Obsługa tokarki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam,
To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość, gdybym pisał coś nie tak.
Chciałbym spytać, jak wygląda sprawa z przeglądami, remontami bieżącymi, średnimi, kapitalnymi w obecnie produkowanych obrabiarkach? Co ile godzin pracy wykonuje się przeglądy, remonty bieżące i średnie, a po jakim czasie przewidziane jest wykonanie remontu kapitalnego? Gdyby ktoś był w posiadaniu części DTR opisującej tę właśnie kwestię, to byłbym wdzięczny za udostępnienie.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość, gdybym pisał coś nie tak.
Chciałbym spytać, jak wygląda sprawa z przeglądami, remontami bieżącymi, średnimi, kapitalnymi w obecnie produkowanych obrabiarkach? Co ile godzin pracy wykonuje się przeglądy, remonty bieżące i średnie, a po jakim czasie przewidziane jest wykonanie remontu kapitalnego? Gdyby ktoś był w posiadaniu części DTR opisującej tę właśnie kwestię, to byłbym wdzięczny za udostępnienie.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.