Witam
Poszukuję pilnie schematu elektrycznego do plazmy magnum cut 60
Objawami są brak zajażenia łuku elektrycznego i nie puszcz powietrza ,elektryk powiedział ,że coś z tego by zrobił ale potrzebuje jakiś schemat elektryczny
Z góry dzięki za pomoc
Plazma Magnum cut 60 schemat elektryczny
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Ale jakie dokładnie są objawy? po wciśnięciu przycisku z pistoletu nic się nie dzieje? żadnego strzelania ?
Na wstępie pomierzył bym sam palnik czy po wciśnięciu przycisku 2 piny na złączu mają mieć zwarcie.
Jeżeli z palnikiem jest wszystko ok, trzeba szukać w ciemno bo schematu raczej nie znajdziesz.
Na wstępie pomierzył bym sam palnik czy po wciśnięciu przycisku 2 piny na złączu mają mieć zwarcie.
Jeżeli z palnikiem jest wszystko ok, trzeba szukać w ciemno bo schematu raczej nie znajdziesz.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- Stały bywalec (min. 70)
Odświeże....
Miałem ten sam problem.
Twój pewnie już został rozwiązany. Jeśli nie to sprawdź czy wszystko ok z powietrzem bo bez ciśnienia nie "pstryknie" nawet.
U mnie problem tkwił w uchwycie.
Coś tam nie łączyło i nie był to stycznik. Jeśli dobrze pamiętam to coś z dyszą lub elektrodą.
A na marginesie może ktoś wie czy istnieje jakaś alternatywa do tego uchwytu s75? Na co innego/tańszego można to zamienić?
Miałem ten sam problem.
Twój pewnie już został rozwiązany. Jeśli nie to sprawdź czy wszystko ok z powietrzem bo bez ciśnienia nie "pstryknie" nawet.
U mnie problem tkwił w uchwycie.
Coś tam nie łączyło i nie był to stycznik. Jeśli dobrze pamiętam to coś z dyszą lub elektrodą.
A na marginesie może ktoś wie czy istnieje jakaś alternatywa do tego uchwytu s75? Na co innego/tańszego można to zamienić?
"Portal ten został utworzony z myślą o tych co chcą zrobić własnymi siłami ploter, frezarkę, wiertarkę i temu podobne urządzenia sterowane za pomocą komputera."