Mam taki problem. Zrobiłem złożenie składające się z trzech komponentów, jeden jest również złożeniem. Potrzebuje teraz obracać całe złożenie wzdłuż osi złożenia lub ostatecznie wzdłuż osi układu współrzędnych. Potrzebuje obroty co 3 stopnie i z każdego muszę robić printscreena. Screeny potrzebne są grafikowi do dynamicznej animacjii(wiem,ze jest taka w solid)czyli do wrzucenia na stronke, gdzie kazdy petenet bedzie mógł obrócić sobie myszką.
Wiec upraszczajac, mam pytanie : Czy potrafie obracac całe złożenie o pewien stały kąt
(co 3stopnie aż do 360stopni) wokół danej stałej osi(wokół elementu zlozenia albo osi wsporzednych) ??? Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o odpowiedz, bede bardzo wdzieczny.
W woli jasności posiadam solidworks 2011 profesional
Problem z obrotem zlozenia
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
Spróbuj coś takiego:
- jak masz otwarte zlozenie to kliknij w pasku "widok" i wybierz "nowe badanie ruchu"
- następnie poszukaj ikonki "kreator animacji" i tam wybierzesz jak ma sie obracac - klikasz finish
- następnie kliknij "zapisz animację" i tam wybierz w zapisz jako "saria bitmap"
- ustawiasz ilość klatek na sekundę i już
(przy 30 klatkach na sekunde nie widać przeskoków)
pozdro
Spróbuj coś takiego:
- jak masz otwarte zlozenie to kliknij w pasku "widok" i wybierz "nowe badanie ruchu"
- następnie poszukaj ikonki "kreator animacji" i tam wybierzesz jak ma sie obracac - klikasz finish
- następnie kliknij "zapisz animację" i tam wybierz w zapisz jako "saria bitmap"
- ustawiasz ilość klatek na sekundę i już

(przy 30 klatkach na sekunde nie widać przeskoków)
pozdro
www.3dkoncept.pl
wzornictwo przemysłowe, projektowanie obudów, obudowy na zamówienie
wzornictwo przemysłowe, projektowanie obudów, obudowy na zamówienie