no to jasne jest wszystko.
Skoro plazma zapala to sa to zakłócenia z HF ( wysoka częstotliwość na wskutek której palnik zapala )
Przewody zasilające , nie koniecznie muszą być w ekranie. Na pewno im ekran nie zaszkodzi.
Ale przewody sterujące silnikami , przewody załączające plazmę to wszystko musi być w ekranie i podłączone do ochrony ( uziomu ).
Jak masz możliwość to ułóż przewody z plazmy z dala od reszty.
jest też możliwość że masz "coś" uszkodzone w sterowaniu i przenosi to "cos" zakłócenia do PC
e- mail dostałeś ??
Zakup plazmy
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
przewody porozkladalem zdala od siebie ale niepomaga, w kazdym razie wielkie dzięki za pomoc. Maila niedostalem, jak cos waznego to wyslij na [email protected] bo tamten cos chyba niedziala. jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Proponuję najpierw zobaczyć maszynę, która chociaż rok pracuje. Prowadnice linearne w ten sposób umiejscowione są bardzo podatne na zabrudzenie, a przez to szybkie zużycie. Ponadto temperatura na stole podczas cięcia będzie deformowała prowadnice - z czasem dokładność cięcia będzie malała.Zaba2 pisze:Tak stół 25 tys taki jak ten http://allegro.pl/przecinarka-plazmowa- ... 56914.html i do tego chciałem wsadzić plazmę tylko nie wiem jaka była by ok?
Prosty ruszt z dużymi odstępami (brak zafalowań) - wycinane mniejsze detale będą wpadać do stołu lub co gorsze przekrzywiać się (niebezpieczeństwo uszkodzenia palnika przy pustym przejeździe).
Oczywiście urządzenie nie jest zgodne z CE, ale przy tej cenie myślę, że to oczywiste.
Jeśli powyższe niedociągnięcia nie są istotne to może warto kupić tę maszynę