Tolerancje, gwinty...
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Arkusz jest bardzo fajny. Jeśli byłby edytowalny to dodałbym kilka materiałów np. stopy aluminium do wytrzymałości. Na pewno pasowania są bardziej czytelne niż w tym moim. Dzięki za zamieszczenie go w moim temacie. Jak pisałem juz wcześniej: mój był pisany dla mnie aby po książkach nie biegać. Nie chce mi się nad nim siedzieć. Do pierścieni "osadczych sprężynujących" - sam chciałem to zamieścić ale tu jest sporo tolerancji. Brak tego i u Ciebie.
Mi sie Twój arkusz na pewno przyda i dzięki za niego.
Może ktoś inny coś zamieści?
Np. studenci maja wiele ciekawych programów
Mi sie Twój arkusz na pewno przyda i dzięki za niego.
Może ktoś inny coś zamieści?
Np. studenci maja wiele ciekawych programów
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Szkoda, że nie zauwazyłem postu - dawno nie aktualny pewnie. Tabele są. Wogóle kiedys chciałem arkusz o gwintach stworzyć ale to temat-rzeka zwłaszcza z "amerykańskimi" gwintami.
Dodam, że jeden z kolegów (Rafał nick Rfxn...) zwrócił mi uwage słuszną: w tym arkuszu d3 to nie jest d3 z norm gwintów tylko teoretyczna podstawa gwintu. Kiedyś przyjałem tę wartość jako bardziej praktyczną dla konstruktora i tokarza ale to nie jest d3.
Dodam, że jeden z kolegów (Rafał nick Rfxn...) zwrócił mi uwage słuszną: w tym arkuszu d3 to nie jest d3 z norm gwintów tylko teoretyczna podstawa gwintu. Kiedyś przyjałem tę wartość jako bardziej praktyczną dla konstruktora i tokarza ale to nie jest d3.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej