Przesyłanie programów w matrixie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Przesyłanie programów w matrixie
Witam, mam taki mały problem a mianowicie nie mogę sobie poradzić z przesłaniem jednego programu z pendriva na mazatrola. Ciągle w liście do przelania są wszystkie programy znajdujące się na USB. A ja nie mam pojęcia jak "wybrac" "zaznaczyc" ten konkretny. Może ktoś wie na czym polega mój problem. Z góry dzięki z pomoc. Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
nie przesyłałem nic z usb bo mam sieć ale intuicujnie powinien odpowiadać za to klawisz input; po liście programów z usb nie można poruszać się strzałkami?
POwinna też być opcja tak jak ciągnie się programy z sieci czyli wpisujesz numer konkretnego programu i zatwierdzasz inputem i dalej wprowadzasz go do nc.
POwinna też być opcja tak jak ciągnie się programy z sieci czyli wpisujesz numer konkretnego programu i zatwierdzasz inputem i dalej wprowadzasz go do nc.
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
Ja robię to w ten sposób. Wchodzę kolejno w...
1. przekaz danych
2. USB
3. zawartość usb
4. start (wtedy na liście pojawiają mi się programy zawarte na pendrivie)
5. wprowadź NC<-USB
i widzę to co na zdjeciu. http://img833.imageshack.us/i/26082010584.jpg/
czyli wszystkie programy są zaznaczone mogę przemieszczać się w tej liście strzałkami aby przeglądać listę,
Ponizej mam wprowadz nrprog detalu, co bym tam nie wpisał to zamieni mi tylko nazwię aktualnie wybranego (strzalkami) programu.
kiedy wcisnę Start chce mi kopiować wszystkie programy, wyświetlając komunikat OKREŚLONO TAKI SAM NR PRG (nazwa programu), a to nie ten program chcialem skopiowac ponieważ już go mam w maszynie. Jakies pomysly ?
1. przekaz danych
2. USB
3. zawartość usb
4. start (wtedy na liście pojawiają mi się programy zawarte na pendrivie)
5. wprowadź NC<-USB
i widzę to co na zdjeciu. http://img833.imageshack.us/i/26082010584.jpg/
czyli wszystkie programy są zaznaczone mogę przemieszczać się w tej liście strzałkami aby przeglądać listę,
Ponizej mam wprowadz nrprog detalu, co bym tam nie wpisał to zamieni mi tylko nazwię aktualnie wybranego (strzalkami) programu.
kiedy wcisnę Start chce mi kopiować wszystkie programy, wyświetlając komunikat OKREŚLONO TAKI SAM NR PRG (nazwa programu), a to nie ten program chcialem skopiowac ponieważ już go mam w maszynie. Jakies pomysly ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
jak wyświetla się kom o takim samym numerze programu to znaczy że już masz go na maszynie, wystarczy wtedy go tylko wybrać w program - nr. detalu.
Na mazatrolu 640 wygląda to tak ( sieć).
1. Przekaz danych
2. Dysk twardy
3. Ver. wybór
4. W pojawiającym się oknie - liście programów wpisuje pożądany numer programu i zatwierdzam Input
5. Zawartość dysku
6. Start
7. Wprowadź nc<-F.P.
8. Start
Dalsze czynności to załądowanie wybranego programu na pulpit oraz podgląd w G kodzie czyli w program - nr. detalu.
Na mazatrolu 640 wygląda to tak ( sieć).
1. Przekaz danych
2. Dysk twardy
3. Ver. wybór
4. W pojawiającym się oknie - liście programów wpisuje pożądany numer programu i zatwierdzam Input
5. Zawartość dysku
6. Start
7. Wprowadź nc<-F.P.
8. Start
Dalsze czynności to załądowanie wybranego programu na pulpit oraz podgląd w G kodzie czyli w program - nr. detalu.
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Witam,
Można prościej:
Parametr IOP 5 bit 6 lub parametr IOP 6 bit 6 wystawić na 1 i nadpisujesz ten program.
Pamiętaj, że bity liczą się od 0 więc trzeba wpisać 01000000
Sorki ale nie napisałeś jakiego MATRIXA masz na myśli więc popróbuj. Ważne aby po nieudanej próbie powrócić do poprzednich ustawień.
Powodzenia.
Można prościej:
Parametr IOP 5 bit 6 lub parametr IOP 6 bit 6 wystawić na 1 i nadpisujesz ten program.
Pamiętaj, że bity liczą się od 0 więc trzeba wpisać 01000000
Sorki ale nie napisałeś jakiego MATRIXA masz na myśli więc popróbuj. Ważne aby po nieudanej próbie powrócić do poprzednich ustawień.
Powodzenia.