wyrwane mocowanie imaka narzędziowego
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 12
W sumie ktoś miał ciekawy bo sam tego niewymyśliłem ale napewno by mi się przydało tyle że to nie w tych górnych sankach tylko w tych poprzecznych. zerknij na linka to zobaczysz
http://homepage3.nifty.com/amigos/chip_ ... uard-e.htm
http://homepage3.nifty.com/amigos/chip_ ... uard-e.htm
-
- Posty w temacie: 8
Dostałem sanki od kolegi Jaoperator, pasują idealnie. Jednak kąt jaskółki 56 stopni wynikał z błędu pomiaru dziadowskim kątomierzem. Jest 55!
Tradycyjnie olałem temat wyglądu i wykończenia, więc sanki są nie szlifowane i nie wiercone (tak prosto z frezarki), ale nawiercenie i gwintowanie 5 otworków M5 to pipka. Muszę tylko leciutko poprawić jeden wymiar na rysunku i będzie git.
Nie ma co gadać - polska stal rządzi!
"T" rowka nie da się tam robić. Za mało 'mięska' jest w szufladce, a grubiej się nie da bo imak wyjdzie za wysoko.
Tradycyjnie olałem temat wyglądu i wykończenia, więc sanki są nie szlifowane i nie wiercone (tak prosto z frezarki), ale nawiercenie i gwintowanie 5 otworków M5 to pipka. Muszę tylko leciutko poprawić jeden wymiar na rysunku i będzie git.
Nie ma co gadać - polska stal rządzi!
"T" rowka nie da się tam robić. Za mało 'mięska' jest w szufladce, a grubiej się nie da bo imak wyjdzie za wysoko.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 12
generalnie bez problemu wchodzi mi tam łebek ze śruby m8 tylko go troszkę odchudziłem z czoła
i właśnie taki by mi wystarczył.
Myśle że to dobry pomysł dorobić to do nutoola bo to by poszerzyło możliwości montarzu byle czego np stojaka z nożem do ucinania na drugim końcu sanek itd.
Jak ktoś robi jakieś detale w większych ilościach jest w stanie sobie wyobrazić jakie by to mogło być udogodnienie :]

Myśle że to dobry pomysł dorobić to do nutoola bo to by poszerzyło możliwości montarzu byle czego np stojaka z nożem do ucinania na drugim końcu sanek itd.
Jak ktoś robi jakieś detale w większych ilościach jest w stanie sobie wyobrazić jakie by to mogło być udogodnienie :]
-
- Posty w temacie: 8
Owszem udogdnienie by było, ale jakoś nie czuję tego w nutoolach .......
Dorabiać taki skomplikowany kwał szmela tylko dla dwóch rowków? Z drugiej strony 'rowkować' oryginału bym sie nie odważył. Osłabiło by to konstrukcję. Już chyba lepiej dorobić płytkę z T rowakmi i porzykręcić ją z góry do sanek.
Dorabiać taki skomplikowany kwał szmela tylko dla dwóch rowków? Z drugiej strony 'rowkować' oryginału bym sie nie odważył. Osłabiło by to konstrukcję. Już chyba lepiej dorobić płytkę z T rowakmi i porzykręcić ją z góry do sanek.