Witam, w Corelu jest zarowno mozliwosc wyboru ktory koniec otwartej linii ma byc jej poczatkiem jak i kolejnosci frezowania poszczegolnych linii.
Nie pisalem o tym bo kolega nie o to pytal.
Dobrze jest czasem zastanowic sie zanim cos sie napisze.
Z powazaniem
AndrzejJS
jak zrobić takie coś.....
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Pełen podziwu dla autora, czytają instrukcję, zastanowiłem się i stwierdziłem, że zamiast rysowania jednej linii i powielania jej 150 razy, lepiej narysować dwie w dwóch przeciwnych kierunkach, aby od razu skrócić "pustą drogę" narzędzia. Uznałem to za cenne uzupełnienie instrukcji i dlatego o tym napisałem. Ustawienie linii lepiej zrobić wcześniej, niż później bawić się w ręcznie zmienianie kierunku.AndrzejJS pisze: Dobrze jest czasem zastanowic sie zanim cos sie napisze.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam, i przyznaje ze jest mi troche glupio bo kolega pitsa ma racje a ja sie troche zagalopowalem. Przepraszam kolege za to
.
Oczywiscie ze rada kolegi jest cenna.
Jest jeszcze pare innych sposobow na optymalizowanie sciezki freza kiedy tworzymy ja w programie Corel Draw ale, poniewaz program byl tworzony nie dla grawerow, to wiekszosc z nich nie jest opisana w instrukcji obslugi.
Pozdrawiam
AndrzejJS

Oczywiscie ze rada kolegi jest cenna.
Jest jeszcze pare innych sposobow na optymalizowanie sciezki freza kiedy tworzymy ja w programie Corel Draw ale, poniewaz program byl tworzony nie dla grawerow, to wiekszosc z nich nie jest opisana w instrukcji obslugi.
Pozdrawiam
AndrzejJS