jak zrobić takie coś.....
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 4
jak zrobić takie coś.....
Może ktoś się podzielić informacją jak zrobić taką tablice jak na tej aukcji na allegro?
http://www.allegro.pl/item1086317884_sz ... apisy.html
Chodzi mi ogólnie w jaki sposób i w jakim programie stworzyć projekt aby potem frezarka jadnie wyfrezowałe wgłębienie pozostawiając wybrane elementy.
Chodzi mi ogólnie w jaki sposób i w jakim programie stworzyć projekt aby potem frezarka jadnie wyfrezowałe wgłębienie pozostawiając wybrane elementy.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 4
no ok, mam CORELdraw X3, robie napis obwódke kilka elementów i co dalej ? wyfrezowane elementy mam wypełnić na czarno, zrobić kontur? dla kogoś kto to juz robił pewnie jest smieszne moje pytanie ale wybaczcie
początki bywają trudne
Nastepnie posiadam prostega LazyCama ,DXF bez problemu przerabia na Gkody ale muszę się zaopatrzyć chyba w coś lepszego

Nastepnie posiadam prostega LazyCama ,DXF bez problemu przerabia na Gkody ale muszę się zaopatrzyć chyba w coś lepszego
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, 19:49 przez zery, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: jak zrobić takie coś.....
W każdym CAD/ CAM-e.zery pisze:Może ktoś się podzielić informacją jak zrobić taką tablice jak na tej aukcji na allegro?
p.s.
ze ślaczkiem jest trochę więcej roboty , ale da rade.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam, sprobowalem opisac to krok po kroku jak to mozna zrobic w Corelu (X5):

Najprosciej sciagnac ostatnia wersje demonstracyjna Corela z ich strony i uzywac jej przez miesiac.
Pozdrawiam
Andrzej
P. S.
Moze komus sie przyda plik Corela ze wszystkimi tymi rysunkami:
Rysunki sa zrobione w Corelu X5 ale zapisane w wersji Corela 7 wiec mozna je otworzyc we wszystkich wersjach od 7 w gore.

Najprosciej sciagnac ostatnia wersje demonstracyjna Corela z ich strony i uzywac jej przez miesiac.
Pozdrawiam
Andrzej
P. S.
Moze komus sie przyda plik Corela ze wszystkimi tymi rysunkami:
Rysunki sa zrobione w Corelu X5 ale zapisane w wersji Corela 7 wiec mozna je otworzyc we wszystkich wersjach od 7 w gore.
- Załączniki
-
- Grawerowanie_i_Corel.rar
- (271.41 KiB) Pobrany 368 razy
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
W kroku 8 linie poziome są wykonane tylko w jednym kierunku. Narzędzie będzie miało dużo pustych przebiegów między rysowaniem kolejnych poziomych linii.
W Corelu nie ma wygodnego ustawienia kolejności i zmiany kierunku linii zatem lepiej zrobić tak:
Narysować jedną linię od lewej do prawej, drugą od prawej do lewej i skopiować je wielokrotnie z odpowiednim odstępem.
W Corelu nie ma wygodnego ustawienia kolejności i zmiany kierunku linii zatem lepiej zrobić tak:
Narysować jedną linię od lewej do prawej, drugą od prawej do lewej i skopiować je wielokrotnie z odpowiednim odstępem.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 16:04 przez pitsa, łącznie zmieniany 1 raz.