Witam
Jestem nowy a grawerem laserowym zainteresowalem sie kilka dni temu. W tym roku mam w planie zaczac studia i jako student mam znizki chociazby w inkubatorze wiec pomyslalem o otworzeniu DG zwiazanej z grawerka. Wiem ze wiele osob sie tu wypowie ze po co wyrzucac pieniadze skoro na rynku jest ogromna konkurencja a jak nie mam pomyslu i z kiepska maszyna to chory pomysl. Ja jednak mam pewne plany i mysle w miare do przodu i widze w tym zarobek. Nie mowie tutaj o ogromnych sumach ale mozna na tym wyjsc przyzwoicie.
Teraz moje pytanie... Jaki laser bym ewentualnie musial zakupic i jakie sa mniej wiecej ceny aby miec mozliwosc ladnego graweru w szkle metalu skorze i drewnie? Ewentualne ciecie tez moze sie przydac ale nie nastawiam sie glownie na to. Czytalem troche na forum ale wolalem sam stworzyc temat i podac konkretny przyklad
btw. niech sie nie wypowiadaja osoby ktore od razu beda negowac pomysl chyba ze maja mocne argumenty
Pozdrawiam i dziekuje
Laser do grawerowania
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
nie ma chorych pomysłow, zazwyczaj jest brak pomysłow 
a jaka wielkośc powierzchni ? mam laser 80W i pewnie w koncu go sprzedam bo stoi zamiast robić, i jesli chodzi o grawerowanie szkła, i niemetali to ok, o metalach przy tej mocy mozna pomarzyc, a dalem za to ustrojstwo prawie 40 tys

a jaka wielkośc powierzchni ? mam laser 80W i pewnie w koncu go sprzedam bo stoi zamiast robić, i jesli chodzi o grawerowanie szkła, i niemetali to ok, o metalach przy tej mocy mozna pomarzyc, a dalem za to ustrojstwo prawie 40 tys
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jeśli interesują Ciebie pewne informacje to z doświadczenia przy użytkowaniu lasera firmy LaserPro (tu link)
o mocy 60W można było:
- grawerować metale specjalnie przystosowane do grawerowania (usuwanie powierzchni farby)
- ciąć skórę, plexiglass, akryl, PCW, karton, drewno
- grawerować w akrylu, szkle, kryształach, drewnie
Przy tej mocy tuby lasera da się już zarobić na produkcji gadżetów lub znakowaniu trofeów sportowych itp.
o mocy 60W można było:
- grawerować metale specjalnie przystosowane do grawerowania (usuwanie powierzchni farby)
- ciąć skórę, plexiglass, akryl, PCW, karton, drewno
- grawerować w akrylu, szkle, kryształach, drewnie
Przy tej mocy tuby lasera da się już zarobić na produkcji gadżetów lub znakowaniu trofeów sportowych itp.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie