Szanowny Panie Enitra Cegielski Al-ter Bania1980.
"1.Chiny są największym producent dóbr konsumpcyjnych na świecie w tym największy producent maszyn "
Największym producentem maszyn CNC są Niemcy potem Japonia.
"2.Chińczycy produkują 99% swoich produktów na swoich maszynach , które Pan kupuje i nie narzeka na jakość cieszy się z niskiej ceny "
Chińczycy często chwalą się że kupili jakąś zachodnią maszynę i w ten sposób próbują pokazać że są w stanie produkować lepsze maszyny. Nawet wycieczki oprowadzają aby się pochwalić. Niestety maszyny zachodnie kupione na pokaz to pojedyncze sztuki, a cała produkcja i tak jest wykonywana na tych 99%. Problem w tym, żę maszyny chińskie wykonane na maszynach chińskich jeśli chodzi o jakość są podwójnie chińskie.
"3.ACCUSTREAM dostarcza akumulatory i inne części do chińskich producentów - przy sprzedaży tych maszyn mogę to za gwarantować na piśmie "
Widać Szanowny Kolega Enitra Cegielski Al-ter Bania1980 nie wie, że na rynek chiński trafiają inne wzmacniacze Accustream niż te oferowane na rynki zachodnie. Wiąże się to z problemem nagminnego kopiowania, a na dodatek silne parcie na jak najniższą cenę powoduje dostarczenie tańszej pompy kosztem późniejszych kosztów eksploatacyjnych. I bardzo proszę niczego mi na piśmie nie gwarantować ponieważ firma Kimla jest przedstawicielem firmy Accustream w Polsce więc informacje są ze źródła.
"4.Większość części w chińskich pompach są z tej samej fabryki co w Pana maszynach "
Ja już widziałem te części, większość z nich to elementy wykonane z niewiadomo jakiego materiału, co spowodowało, że już co najmniej dwóch klientów używających chińskich maszyn zdecydowało się na zakup prawdziwej pompy ponieważ chińskie nie nadawały się do użytku.
"5.Jak Pan zamontuje polską /chińską /niemiecką śrubkę nie zwiększy Pan prędkości cięcia "
Nie, ale jak ją wykręcę to będę miał szansę ją potem wkręcić.
"6.W wielu polskich firmach pracują ludzie oderwani od pługa/taczki itd "
Nie wiem jak jest w wielu innych, ale w firmie Kimla większość ma wyższe wykształcenie.
"7.Jedna z chińskich fabryk produkuje w miesiąc tyle maszyn co wszyscy europejscy producenci razem "
Proszę się zastanowić ponieważ takie stawianie sprawy świadczy o hipokryzji, mam wrażenie że Szanowny Kolega Enitra Cegielski Al-ter Bania1980 twierdzi że Chińczycy produkują najlepsze a zarazem najtańsze maszyny na świecie, a entuzjazm w wypowiedziach świadczy nawet o tym że w to wierzy.
"8.Zamiast siedzieć i pisać bzdury na forum polecam kupić bilet do Chin i pozwiedzać kilka fabryk - Chińczycy chętnie pokażą fabryki bo mają się czym pochwalić "
Nie wiem ile razy Szanowny Kolega Enitra Cegielski Al-ter Bania1980 był w Chinach, ale mam wrażenie że jeszcze się nie otrząsnął z wrażeń z tego wielkiego kraju w którym dla propagandy wszystko jest "naj". Ja byłem w Chinach kilkadziesiąt razy i zwiedziłem wiele fabryk. Potrafię chłodnym okiem oceniać to co widzę. I widzę, że Chiny się ciągle rozwijają, jednak również wiele im jeszcze brakuje do zachodnich standardów.
"9.Polecam kupić sobie książkę na temat marketingu i sprzedaży - główną zasadą sukcesu jest nie obrażanie konkurencji"
Jestem bardzo daleki od obrażania kogokolwiek. Odnoszę wrażenie, że sytuacja jest raczej odwrotna. Wielokrotnie to Szanowny Kolega udowodnił we wcześniejszych postach.
"10.Dzięki Pana chorej ambicji i atakowaniu konkurencji , a głównie historiom , które Pan opowiada zyskałem kilku nowych klientów. Pan im pokazał maszynę zrobił pokaz, a ja im tą samą maszynę tylko o wiele taniej sprzedałem. "
I znowu Szanowny Kolega Enitra Cegielski Al-ter Bania1980 wszystko pomylił. Dla przypomnienia Kolega sprzedaje bardzo tanie w zakupie chińskie maszyny, które kupuje po 35.000 USD a sprzedaje za cenę 3 razy większą i wmawia Szanowny Kolega swoim klientom że to najlepsza chińska maszyna ponieważ jest taka droga, tzn. droższa niż inne chińskie.
"11.Pana kolega firma Knuth kupuje maszyny w Dardi - niech Pan go przekona żeby kupował u Pana! "
Fakt znania Pana Knuth-a nie oznacza jednocześnie ,że muszę mu coś sprzedawać. Jego klienci oczekują przede wszystkim dobrej ceny więc on zaopatruje się i prawdopodobnie zaopatrywać się będzie tam gdzie Szanowny Pan. Firma Kimla ma bardziej świadomych klientów i na pewno z Chińczykami ceną o klienta biła się nie będzie.
""Co jeszcze różni maszyny chińskie od innych? Dlaczego ten sam detal wycięty na maszynie chińskiej był wycinany 5 razy dłużej niż na innej maszynie pomimo zadanych takich samych prędkości posuwu? " - jeżeli Pan zada ten samą prędkość posuwu w jakiejkolwiek maszynie to czas tego posuwy jest identyczny niezależnie od efektu końcowego. Więc rozumiem , że przy ustawieniu 1m/min na maszynie Kimla maszyna ta przebywa drogę 5 razy dłuższą w tym samym czasie. Myślę , żeby Pan pozostawił budowę maszyn i zajął się nowymi teoriami w fizyce/mechanice itd. może nawet NOBEL? kto wie... "
Szanowny Panie Enitra Cegielski Al-ter Bania1980. Zanim zacznie Szanowny Pan wykładać fizykę sugerował bym zajrzeć do książek ze szkoły podstawowej. Prawdopodobnie znajdzie Szanowny Pan wzmiankę o tzw. przyspieszeniu -to klucz do rozwiązania zagadki.
"A wracając do drgań to kto Panu powiedział , że sprzedaje maszyny w konstrukcji ramieniowej a nie bramowej? "
Nikt mi nic nie musiał mówić. No chyba, że Szanowny Pan pokazuje klientom maszynę z wysięgnikiem a dostarcza z bramą.
"Żeby Pan wpadł w jeszcze większe drgania zaproponuje każdemu klientowi , który dostał ofertę od Pana , dokładnie taką samą maszynę z taką samą pompą z 20% niższą ceną niż u Pana , a żeby drgania zwiększyły swoją amplitudę to klient dostanie głowicę 5 osiową gratis! "
Bardzo proszę się tak nie rozpędzać ponieważ Pana marża spadnie z 200 do 100% a to mogło by być dla Szanownego Kolegi nie do zaakceptowania. Może też dla zwiększenia efektu zaproponować cenę niższą o 30, 40, a może nawet 50% Klient na pewno będzie zachwycony. Może nawet Szanownego Pana ucałuje jak w reklamie...