Ploter Laserowy LaserPro MERCURY II 25W
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Ploter Laserowy LaserPro MERCURY II 25W
Witam
Czy Ploter Laserowy LaserPro MERCURY II 25W jest wystarczający do grawerowania na szkle, tekturze, akrylu i drewnie. Proszę o opinie osoby znające temat, a najchętniej użytkowników tego laserka. Zamierzam w tym miesięcy takowy nabyć dlatego moje pytanie na tym forum.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-09, 10:47 ]
Widzę że chyba źle sformułowałem pytanie bo nikt nic nie pisze. Ogólnie wiem że ten laserek może grawerować te materiały o jakich wspomniałem ale chodzi mi o konkretnie czy moc 25W jest wystarczająca do wszystkich tych materiałów.
Tak sobie pomyślałem że gdybym zadał pytanie który laser lepszy do grawerowania LaserPro MERCURY II 25W czy chińczyk z tuba 80W to zaraz było by pełno odpowiedzi o różnicy tych laserów jak i wychwalanie w niebiosa dystrybutorów chińskiego chłamu!!!
Pozdrawiam
Czy Ploter Laserowy LaserPro MERCURY II 25W jest wystarczający do grawerowania na szkle, tekturze, akrylu i drewnie. Proszę o opinie osoby znające temat, a najchętniej użytkowników tego laserka. Zamierzam w tym miesięcy takowy nabyć dlatego moje pytanie na tym forum.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-09, 10:47 ]
Widzę że chyba źle sformułowałem pytanie bo nikt nic nie pisze. Ogólnie wiem że ten laserek może grawerować te materiały o jakich wspomniałem ale chodzi mi o konkretnie czy moc 25W jest wystarczająca do wszystkich tych materiałów.
Tak sobie pomyślałem że gdybym zadał pytanie który laser lepszy do grawerowania LaserPro MERCURY II 25W czy chińczyk z tuba 80W to zaraz było by pełno odpowiedzi o różnicy tych laserów jak i wychwalanie w niebiosa dystrybutorów chińskiego chłamu!!!
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
mam do sprzedania
mam do sprzedania taki ploter kolego laserppro mercury II
można nim grawerować na szkle a także na drewnie
[email protected]
jeśli jesteś zainteresowany prześlij swoje dane na maila
pozdrawiam Michał
[email protected]
jeśli jesteś zainteresowany prześlij swoje dane na maila
pozdrawiam Michał
-
Re: mam do sprzedania
Dziękuję za ofertę, ale już jestem w trakcie zakupu lasera Mercury II. Czekam tylko na wymianę zużytych części i szkolenie, a potem zabieram się do pracy. Jak się domyślam na początku zabawy z laserem czeka mnie wiele niespodzianek przy obrabianiu nowych materiałów.michgal6904 pisze:mam do sprzedania taki ploter kolego laserppro mercury II
-
Witam
zajmuje sie serwisem laserow w tym pracowalem ponad 2 lata jako jedyny serwisant w Grawcomie(czyli dystrybutorem GCC) wiec moge sporo powiedziec na temat tych maszyn. Generalnie najwazniejsza jest tuba gdyz rozne tam wsadzali.... Jednak jesli to 25wat to napewno jest starszy synrad i to bardzo udana i trwala konstrukcja... Jak cos tez mam jednego takiego do sprzedania uzywanego w naprawde dobrym stanie.
Jak cos kontakt na priv
Pozdrawiam
zajmuje sie serwisem laserow w tym pracowalem ponad 2 lata jako jedyny serwisant w Grawcomie(czyli dystrybutorem GCC) wiec moge sporo powiedziec na temat tych maszyn. Generalnie najwazniejsza jest tuba gdyz rozne tam wsadzali.... Jednak jesli to 25wat to napewno jest starszy synrad i to bardzo udana i trwala konstrukcja... Jak cos tez mam jednego takiego do sprzedania uzywanego w naprawde dobrym stanie.
Jak cos kontakt na priv
Pozdrawiam
-
Właśnie to przez Grawcom dokonałem zakupu ploterapanadol79 pisze:Witam
zajmuje sie serwisem laserow w tym pracowalem ponad 2 lata jako jedyny serwisant w Grawcomie(czyli dystrybutorem GCC)

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Lepiej zapytaj ile kosztuje regeneracja Coherenta.
Nie dość, że w Polsce nie ma serwisu do nich to ceny regeneracji są z kosmosu.
A sama konstrukcja jest dość awaryjna co ostatnio przyznała nawet firma.
W dodatku w zależności od numeru seryjnego lasera może on być regenerowalny TYLKO przez producenta danego plotera.
Wtedy cena jest jeszcze wyższa.
Ostatnio pisałem z gościem z Chowacji, któremu padł Coherent w maszynie.
Za regenerowany zapłacił 8,5 tyś usd z wymianą.
Nowy prawie 12 000 usd.
Nie dość, że w Polsce nie ma serwisu do nich to ceny regeneracji są z kosmosu.
A sama konstrukcja jest dość awaryjna co ostatnio przyznała nawet firma.
W dodatku w zależności od numeru seryjnego lasera może on być regenerowalny TYLKO przez producenta danego plotera.
Wtedy cena jest jeszcze wyższa.
Ostatnio pisałem z gościem z Chowacji, któremu padł Coherent w maszynie.
Za regenerowany zapłacił 8,5 tyś usd z wymianą.
Nowy prawie 12 000 usd.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Kol. panadol79 - chciałbym, żebyś podzielił się z nami (pracującymi z chińczykami) wiedzą nt. tub "aluminiwych", typu Synrad czy Coherent. Jak ogólnie wiadomo mają znacznie dłuższą żywotność, niż tuby chińskie. Podobno nawet do 10000 godzin pracy. Ale nie zgadza mi się to z informacjami, jakie uzyskałem od kilku ludzi mających takie lasery (metalowe). Otóż twierdzą, że pierwsze regeneracje spotkały ich już po 2-3 latach. Licząc, że tuba pracuje nawet 8 godzin dziennie, przez 250 dni w roku daje to dopiero 2000 godzin. Skądinąd znam obłożenie pracą w tych firmach i wiem, że tak wiele nie były wykorzystywane. Tak więc nijak ma się to do ilości teoretycznej godzin pracy tych tub. Czyżby jednak gaz się z nich ulatniał, a więc nie są one tak bardzo niezawodne, jak o nich piszą?
Piszę dlatego, że mam wielu klientów moich laserów (chińskich), którzy tuby szklane wymieniają po raz pierwszy dopiero po 2-3 latach. Najstarsza tuba szklana w mojej "karierze" z laserami typu chińskiego ma 4.5 roku i nadal pracuje.
Piszę dlatego, że mam wielu klientów moich laserów (chińskich), którzy tuby szklane wymieniają po raz pierwszy dopiero po 2-3 latach. Najstarsza tuba szklana w mojej "karierze" z laserami typu chińskiego ma 4.5 roku i nadal pracuje.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-