Roboty SCARA
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Roboty SCARA
Czy zna ktoś dostawcę robotów scara, które mogły by zastąpić nie produkowane już kmodele SONY i PANASONIC. Zainstalowane roboty mają już po 12 lat i zaczynają się psuć. Prosze o informacje
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Jeśli dowiedziałbym się czegoś więcej na temat zasięgu oraz uźwigu robota to byłbym bardziej pomocny.
Mogę na pewno polecić roboty typu SCARA firmy Mitsubishi. Występują one w wersjach o uźwigu od 6-18 kg. Natomiast zasięg maksymalny waha się od 350mm do 850mm. Są one ponadto proste w programowaniu (Melfa Basic V) oraz mają bardzo miły w obsłudze program Melfa Works.

Mogę na pewno polecić roboty typu SCARA firmy Mitsubishi. Występują one w wersjach o uźwigu od 6-18 kg. Natomiast zasięg maksymalny waha się od 350mm do 850mm. Są one ponadto proste w programowaniu (Melfa Basic V) oraz mają bardzo miły w obsłudze program Melfa Works.

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam,
jestem pracownikiem OMRON ELECTRONICS i dlatego polecam roboty serii YK o udźwigu od 1 do 50kg i zasięgu od 120 do 1200mm.
Są to roboty produkcji YAMAHA, a w Europie oferowane i serwisowane przez OMRON.
Jeżeli chcesz dodatkowych informacji proszę o kontakt.
Andrzej Łacinnik
e-mail: andrzej.lacinnik(małpa)eu.omron.com
tel. kom. 697 066 003

jestem pracownikiem OMRON ELECTRONICS i dlatego polecam roboty serii YK o udźwigu od 1 do 50kg i zasięgu od 120 do 1200mm.
Są to roboty produkcji YAMAHA, a w Europie oferowane i serwisowane przez OMRON.
Jeżeli chcesz dodatkowych informacji proszę o kontakt.
Andrzej Łacinnik
e-mail: andrzej.lacinnik(małpa)eu.omron.com
tel. kom. 697 066 003

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dzięki za info
Zakupiliśmy 2 szt robotów Mitsubishi jesteśmy zadowoleni. Pracują bez zarzutu.
Zaprzyjaźniona firma ostatnio miała szanse porównania robota Yamaha i Mitsubishi, okazało się że mitsubishi jest znacznie szybsze, i ma bogatszy kontroler. cena jest ponoć trochę wyższa ale warto.
jak ktoś potrzebuje scary to polecam Mitsubishi bo mają świetne wsparcie techniczne.
Uważam że jest nr 1.
Pozdrawiam
Zakupiliśmy 2 szt robotów Mitsubishi jesteśmy zadowoleni. Pracują bez zarzutu.
Zaprzyjaźniona firma ostatnio miała szanse porównania robota Yamaha i Mitsubishi, okazało się że mitsubishi jest znacznie szybsze, i ma bogatszy kontroler. cena jest ponoć trochę wyższa ale warto.
jak ktoś potrzebuje scary to polecam Mitsubishi bo mają świetne wsparcie techniczne.
Uważam że jest nr 1.
Pozdrawiam