Podłączenie palnika
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Tak szczerze mówiąc to jak już zacząłem temat zgłębiać to już w połowie budowy stwierdziłem , że muszę masę rzeczy pozmieniać. Ale doszedłem do wniosku, że jak tak zaczne zmieniać to bym musiał praktycznie całą maszynę przeprojektować od początku, a to by za dużo czasu zajęło. Pod uwage napewno by były wzięte mocowanie listew zębatych, przewody, krańcówki, napędy, sterownik, stół z rusztem, konstrukcja ramy. A dalej to jeszcze muszę sprawę przemyśleć z wentylacją. Jak już mówiłem jak zaczynałem z budową nie miałem o tym zielonego pojęcia, ale w miarę upływu czasu zdobywałem informacje, wyciągałem wnioski itd. ogólnie chodziło o to żeby to po prostu zrobić. Bardzo dobra inwestycja jeżeli chodzi o nauke. Pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
każdy się z nas uczy. Konstrukcja nie jest zła.
Jak na maszynę amatorską jest dobra.
Maszyna profesjonalna do ciężkiej pracy na pewno nie była by na krokówkach obecnie wykonywana a na serwach i żeby nie mieć z nią problemów musiała by mieć inny system załadunkowo rozładunkowy.
Bo obecny który posiadasz nie należy systemów o niskim ryzyku uszkodzenia maszyny podczas załadunku.
Ale tak jak piszę …. Konstrukcja jest całkiem , całkiem.
Jak na maszynę amatorską jest dobra.
Maszyna profesjonalna do ciężkiej pracy na pewno nie była by na krokówkach obecnie wykonywana a na serwach i żeby nie mieć z nią problemów musiała by mieć inny system załadunkowo rozładunkowy.
Bo obecny który posiadasz nie należy systemów o niskim ryzyku uszkodzenia maszyny podczas załadunku.
Ale tak jak piszę …. Konstrukcja jest całkiem , całkiem.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)