Zima :) Kto ma dosyć?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Re: Zima :) Kto ma dosyć?
Jak w szkole na ławce: "kto się nudzi, niech dorysuje wagonik".
W Warszawie niestety Wisła sobie przybiera trochę i podtapia przystań. Ciekawe jak łódkę zabiorę w razie powodzi, skoro wozem bez przyczepy też nie mogę wyjechać z przystani.
I wkurza mnie cieć w moim domu. Skubany wrzuca snieg pod zaparkowane samochody i teraz mam breję i lodowisko pod autem.
Zapomniałem już jak wyglądają eleganckie buty i umyty samochód.
Poza tym zima da się wytrzymać, ale czeka nas wiosna ponoć zimna i paskudna.

Warszawa zapchana jest ludźmi obłędnie. W normalnych warunkach nie ma gdzie szpilki wcisnąć, a co dopiero teraz. Zresztą w takim Lublinie całkowicie zaniechano odśnieżania i solenia. Na jednej z ulic lodowe koleiny nie pozwalają wjechać w bramę parkingu. Trzeba brać rozpęd i trafić między słupkinamemartin pisze:Witam!
Tak się zastanawiam czy tylko ja mam już dosyć tej zimy...
Głównie chodzi o... no właśnie jest zima to jest i śnieg, ale ostatnie lata przyzwyczaiły (przynajmniej mnie) do delikatnie lżejszej zimy, czyściejszych chodników i nie zasypanych parkingów. Nie dość, że nie ma gdzie zaparkować, to połamany zderzak (zmrożony śnieg), spalony silnik wycieraczek (przez mróz). Odśnieżanie auta kilka razy dziennie i ciągła walka o miejsce parkingowe, bo przecież połowa parkingów jest niepełnowartościowa - śnieg!
Na piechotę gdzieś się wybrać to też masakra...
Drogowców nie bardzo widać... Chyba mają już też dosyć, a śnieg się przecież w końcu rozpuści...
Jak tam sytuacja drogowo-chodnikowa w Waszych rejonach?

W Warszawie niestety Wisła sobie przybiera trochę i podtapia przystań. Ciekawe jak łódkę zabiorę w razie powodzi, skoro wozem bez przyczepy też nie mogę wyjechać z przystani.
I wkurza mnie cieć w moim domu. Skubany wrzuca snieg pod zaparkowane samochody i teraz mam breję i lodowisko pod autem.
Zapomniałem już jak wyglądają eleganckie buty i umyty samochód.
Poza tym zima da się wytrzymać, ale czeka nas wiosna ponoć zimna i paskudna.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
No u mnie zima również ostra
dziś było słoneczko i +9 stopni hehe, snieg... co to takiego? Chetnie bym pojezdził sobie po śniegu ale go tu nie ma
teraz jest noc i mam +3,8 stopnia.

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Dzisiaj w Rzeszowie wyjechałem z parkingu tylko dla tego ze wczoraj łopatą do sniegu odsypywałem moja hanie 1.5 godziny ....
a mojej zony h atos z mini wana zrobił sie van

a mojej zony h atos z mini wana zrobił sie van

Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
A mi się podoba
U mnie na wsi pod Olsztynem jest OK, odsnieżam tylko 3 metry do garażu, samochód wyjeżdża ciepły i czysty, dobre opony zimowe to podstawa. A w Olsztynie też nie widze żadnego problemu , tak jak latem takt teraz jade ok 20 minut do pracy w Olsztynie. Powiem więcej, oby jak najdłużej był snieg, bo na starosc (47 lat) odnowił mi się bakcyl narciarski, a to z racji góreczki w Rusi pod Olsztynem i kiedy moge to wydaję tam pieniądze na wyciąg
...Dodatkowo przypominają mi się lata dzieciństwa, kiedy zimy takie były, a i córka się cieszy, bo śmigamy na łyzwach , nartach i zbudowałem jej iglo przed domem 
Pozdrawiam
Wiesiek

Pozdrawiam
Wiesiek
próbuję budowac rower 750W, skuterek 2kW, samochodzik 2x10kW DC ETEK RT) http://ev.arbiter.pl/galeria/e-samochodzik
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
u nas w kkozlu jest kilkanascie cm sniegu, odsnieżone przed sobotą, nic wiecej nie napadało.
ja tam pól zycia na podwórku takze mrozy mi nie straszne, jak mam w dziupli nagrzane do 6 stopni to jest hajc, ale wystarczy wyjechac z kk na wioski pare km dalej - białe niedzwiedzie - 10 cm lodu na ulicach, byłem w niedziele na swojej budowie w Ostroznicy i jak wracałem w kierunku na Gierałtowice to musiałem wysilac wzrok gdzie jest ulica a gdzie pole, bo na uliczce snieg w miare utwardzony, a na polu to jedna wielka niewiadoma, takze czarne drogi są tylko glowne krajowe i miejskie arteryjki
a moje zdanie co do zimy - im dłuższa tym większe koszty opału, mrozy mam nadzieje juz nie wrócą w tym sezonie
ja tam pól zycia na podwórku takze mrozy mi nie straszne, jak mam w dziupli nagrzane do 6 stopni to jest hajc, ale wystarczy wyjechac z kk na wioski pare km dalej - białe niedzwiedzie - 10 cm lodu na ulicach, byłem w niedziele na swojej budowie w Ostroznicy i jak wracałem w kierunku na Gierałtowice to musiałem wysilac wzrok gdzie jest ulica a gdzie pole, bo na uliczce snieg w miare utwardzony, a na polu to jedna wielka niewiadoma, takze czarne drogi są tylko glowne krajowe i miejskie arteryjki
a moje zdanie co do zimy - im dłuższa tym większe koszty opału, mrozy mam nadzieje juz nie wrócą w tym sezonie
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign