MasterCam z czego się uczyć ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
MasterCam z czego się uczyć ?
Witam. Chciał bym się nauczyć obsługi mastercam'a. I moje pytanie, ma ktoś może jakieś ebooki w formie pdf, lub jakieś inne pomoce przydatne do nauki tego oprogramowania ?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
najlepiej zajrzyj na stronę www.mastercam.pl
kiedyś firma Zalco sprzedawała podręczniki do nauki mastercama (po polsku!). ja tak zacząłem parę dobrych lat temu i udało się
kiedyś firma Zalco sprzedawała podręczniki do nauki mastercama (po polsku!). ja tak zacząłem parę dobrych lat temu i udało się

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: MasterCam z czego się uczyć ?
mateu5 pisze:Chciał bym się nauczyć obsługi mastercam'a. I moje pytanie, ma ktoś może jakieś ebooki w formie pdf, lub jakieś inne pomoce przydatne do nauki tego oprogramowania ?
Polecam podręczniki są bardzo dobre dla osoby początkującej jeśli chcesz się nauczyć obsługi programu, a nie wiedzy technologicznej.
Sam z nich korzystałem i dużo mi pomogły.
Po za tym po prostu pobierz sobie filmy szkoleniowe ze strony mastercama
http://www.mastercam.pl/Filmy_szkolenio ... lne_X4.zip
albo weź od nich demo z tego co wiem z x4 jest możliwość zapisu i tam dają pomoce naukowe.
tak naprawdę po zrobieniu ćwiczeń z podręcznika (ćwiczenia X2)będziesz umiał bez problemu posługiwać sie mastercmem. W firmie mamy wersje do x4 a podręcznika do tej wersji jeszcze niestety nie widziałem (chociaż mi to wszystko jedno bo i tak znam juz mastercama wystarczająco

kiedyś na forum dałem temat żeby "forumowicze" coś sami napisali dla początkujących ale jak widać nikt nie podjął tematu. Niestety na forach ludzie czasem chcą pisać pierdoły albo pobierać czyjąś pracę za darmo...( zamiast samemu coś zrobić....
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Re: MasterCam z czego się uczyć ?
Czegoś chyba kolega nie pojmuje lub udaje.RAJMUND pisze:......
kiedyś na forum dałem temat żeby "forumowicze" coś sami napisali dla początkujących ale jak widać nikt nie podjął tematu. Niestety na forach ludzie czasem chcą pisać pierdoły albo pobierać czyjąś pracę za darmo...( zamiast samemu coś zrobić....
Przecież jeżeli ktoś coś napisze to i tak zakończy się to tym, że inni to "pobiorą" za darmo.
W krytyce książek z ZALCO biega o to że tam trzeba zapłacić za książkę a i tak za wiele się z tej książki niestety nie dowiemy.
Racją jest to że po pewnym stażu z MasterCam'em książka staje się zrozumiała, tylko do jasnej cholery nie oto chodzi, książkę kupujemy po to aby się z niej czegoś nauczyć-dowiedzieć na początku kariery z MasterCam a nie dużo później.
Kilka tygodni temu w mojej firmie było szkolenie prowadzone przez człowieka z ZALCO, zwróciłem mu uwagę na byki i niedorzeczności w ich książce.
Biedny czerwienił się jak burak na straganie i był zdziwiony że takie głupoty dopuścili do druku.