Jakość wałków.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
.
Co do jakości wałków w sklepie Naszego sponsora nie mam żadnych zastrzeżeń są pewne i sprawdzone a przede wszystkim nie występują opisane powyżej problemySzymon LP pisze:Bardzo dawno temu zamówiłem Wałki w sklepie sponsora Forum - i były rzeczywiście NIEZŁEJ KLASY... jak ma się sprawa teraz?

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Gdyby ceny były tylko takie jak W P*****H.
Szymon LP napisał/a:
Bardzo dawno temu zamówiłem Wałki w sklepie sponsora Forum - i były rzeczywiście NIEZŁEJ KLASY... jak ma się sprawa teraz?
Co do jakości wałków w sklepie Naszego sponsora nie mam żadnych zastrzeżeń są pewne i sprawdzone a przede wszystkim nie występują opisane powyżej problemy![]()

i tak każdy kto czyta forum wie o kogo chodzi ;Dno to z tego co mówcie to nic "TA" firma się nie poprawiłanie pozostaje nic jak podać nazwę ku przestrodze
![]()
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Witam
Jak jest powszechnie wiadomo w wielu przypadkach cena jest odzwierciedleniem jakości. My sprzedajemy wałki dla przemysłu gdzie nie ma mowy aby uszkodziły się one po kilku godzinach pracy. Jeżeli ktoś chce ryzykować i stosować chińską tandetę w swoich maszynach to może sobie oszczędzić parę groszy na starcie ale za kilka roboczogodzin będzie musiał - zatrzymać maszynę, rozebrać ją, zakupić nowe wałki, obrobić, zamontować i poskręcać. To wszystko zabierze sporo czasu nerwów i pieniędzy.
Podobnie sprawa ma się z łożyskami. Już od dłuższego czasu zauważyłem że klienci stawiający na jakość wolą dopłacić i mieć łożysko porządnej klasy niż zamontować chińczyka i za rok jechać na reklamacje do klienta bo mu się posypały łożyska.
Jak jest powszechnie wiadomo w wielu przypadkach cena jest odzwierciedleniem jakości. My sprzedajemy wałki dla przemysłu gdzie nie ma mowy aby uszkodziły się one po kilku godzinach pracy. Jeżeli ktoś chce ryzykować i stosować chińską tandetę w swoich maszynach to może sobie oszczędzić parę groszy na starcie ale za kilka roboczogodzin będzie musiał - zatrzymać maszynę, rozebrać ją, zakupić nowe wałki, obrobić, zamontować i poskręcać. To wszystko zabierze sporo czasu nerwów i pieniędzy.
Podobnie sprawa ma się z łożyskami. Już od dłuższego czasu zauważyłem że klienci stawiający na jakość wolą dopłacić i mieć łożysko porządnej klasy niż zamontować chińczyka i za rok jechać na reklamacje do klienta bo mu się posypały łożyska.
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
-
- Lider FORUM (min. 2000)
witam.
jest takie powiedzenie - biednego nie stać na oszczędzanie .
jak ktoś kupi tańsze ( gorsze ) wałki/łożyska to bardzo szybko będzie musiał kupić nowe .
kupi z pewnością te lepsze ( droższe ) w ten sposób te lepsze wałki będą go kosztować swoją cenę - plus cenę tych gorszych .
nie wspominając o czasie i nerwach .
tak to sprawdza się drugie przysłowie - obcieranie d..y szkłem jest bolesne i ZAWSZE kończy się źle
pozdrawiam .
jest takie powiedzenie - biednego nie stać na oszczędzanie .
jak ktoś kupi tańsze ( gorsze ) wałki/łożyska to bardzo szybko będzie musiał kupić nowe .
kupi z pewnością te lepsze ( droższe ) w ten sposób te lepsze wałki będą go kosztować swoją cenę - plus cenę tych gorszych .
nie wspominając o czasie i nerwach .
tak to sprawdza się drugie przysłowie - obcieranie d..y szkłem jest bolesne i ZAWSZE kończy się źle

pozdrawiam .
Mane Tekel Fares
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Brzmi jak cytat ze szkolenia agitatorachaos pisze:Witam

Sama wyzsza cena nie gwarantuje niczego, niestety poza wyzszym
zarobkiem handlarza

trzeba sprawdzic go na wlasnym dupsku. Dotyczy to kazdej branzy.
Zapewnienia sprzedawcy sa nic nie warte, czyba ze idzie za tym gwarancja
pokrycia wszelkich strat wyniklych z wad towaru...
Tak z ciekawosci - Wasze walki i lozyska gdzie sa produkowane?
J.
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Wałki są produkcji niemieckiej. Łożyska posiadamy różnych producentów. Handlujemy łożyskami REXROTH, INA, THK, Iskra. Oczywiście posiadamy w swojej ofercie również łożyska chińskie.
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
www.ebmia.pl
www.ebmia.pl
-
- Posty w temacie: 1
Książka pt. " Projektowanie węzłów i części maszyn" -Kurmaz
cyt " Lekko i średnio obiążone wały i osie produkuje się ze stali C25 C30 C35 bez obróbki cieplnej. W wielu przypadkach używa się stali C40 C45, 41Cr4 z obróbka cieplną."
Czy można wykonać wałek do plotera /konst. aluminiowa/ ze stali 45 bez obróbki cieplnej?
cyt " Lekko i średnio obiążone wały i osie produkuje się ze stali C25 C30 C35 bez obróbki cieplnej. W wielu przypadkach używa się stali C40 C45, 41Cr4 z obróbka cieplną."
Czy można wykonać wałek do plotera /konst. aluminiowa/ ze stali 45 bez obróbki cieplnej?