Giętarka w lubelskiem potrzebna.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Giętarka w lubelskiem potrzebna.
Witam ! Nie znalazłem nigdzie "powitalni" więc tak prost z mostu. Potrzebuję informacji lub kogoś najlepiej z Lubelszczyzny , ewentualnie okolic kto posiada giętarkę na tyle profesjonalną by wykonać zlecenie na serię elementów wygiętych w jednej płaszczyźnie w 3 miejscach z rurki grubościennej ok 25 mm średnicy i długości ok 1 metra. mam nadzieję ,że jest możliwe by te elementy były takie same? Nie mam doświadczenia z maszynami cnc, forum znalazłem przypadkiem przedwczoraj. Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi i podpowiedzi 

Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Zapytaj w TABALU w Lublinie . Na pewno są w stanie coś takiego wykonać , tylko czy będą chcieli ????????
www.zundapp.pl
To co lubię i to co robię
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Dlatego napisałemkamilrs pisze: W Tabalu im się nigdy nie chce nic robić...
jak będą chcieli robić

www.zundapp.pl
-

Proponowałem 4 firmy do gięcia ale nie moge doczekać się jakiegoś rysunku lub wyjasnienia np. jaki promień giecia??
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
odnośnie Tabalu:
Tam jest kilka niezależnych działów:
w jednym - powiedzmy "reklamowym" - operują formatami Corel-owskimi.
W innym DXF rządzi
w jeszcze innym DWG i inne Cad-owskie
a są takie, gdzie miarka jest podstawa a o suwmiarce nie słyszeli i profile odmierzają wagą.
Niestety dla osoby "z ulicy" wiele firm jest nieprzystępna i mało przejrzysta. Naprawdę często wystarcza telefon ale bez limitu "2zł na połączenie i ani grosza więcej"
Kiedys pewien hmmmm człowiek płaskowniki aluminiowe ciął na waterjet-cie. Nie było to w Tabalu ale też w Lublinie. Ten człowiek (na pewno niektórzy nazwaliby go frajerem
) był zdziwiony ceną. Chciał przeciąć to mu przecięli - czyja tu jest wina? Firmy, do której poszedł? Bo, że to sam tak chciał to brzmi niewiarygodnie. Pewnie na jakims forum psioczy na firme ale do tego (swojej ....innej inwencji) sie nie przyzna.
Tam jest kilka niezależnych działów:
w jednym - powiedzmy "reklamowym" - operują formatami Corel-owskimi.
W innym DXF rządzi
w jeszcze innym DWG i inne Cad-owskie
a są takie, gdzie miarka jest podstawa a o suwmiarce nie słyszeli i profile odmierzają wagą.
Niestety dla osoby "z ulicy" wiele firm jest nieprzystępna i mało przejrzysta. Naprawdę często wystarcza telefon ale bez limitu "2zł na połączenie i ani grosza więcej"

Kiedys pewien hmmmm człowiek płaskowniki aluminiowe ciął na waterjet-cie. Nie było to w Tabalu ale też w Lublinie. Ten człowiek (na pewno niektórzy nazwaliby go frajerem

sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Już jestem. Nie miałem czasu zajrzeć na forum z "różnych" sylwestrowych , następnie posylwestrowych powodów
. Ale już ok
. Dzięki za ruch w temacie i podpowiedzi. Nie mogę teraz dokładnie podać promieni i wymiarów ale spróbuję dać rysunek poglądowy.
Mam nadzieję,że choć w minimalnym stopniu zobrazuję to co mam na myśli . Na czarno kształt elementów jakie potrzebuję,ich długość (rury przed gięciem) to ok 80 cm. Niżej są wymiary rurek , średnica i grubość ścianki. Obie bezszfowe.

Mam nadzieję,że choć w minimalnym stopniu zobrazuję to co mam na myśli . Na czarno kształt elementów jakie potrzebuję,ich długość (rury przed gięciem) to ok 80 cm. Niżej są wymiary rurek , średnica i grubość ścianki. Obie bezszfowe.