Uwaga! Oszustwa na niektórych transakcjach w dziale Giełda
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
Witam.
Paczkę otworzyli rodzice bo aktualnie mnie w domu nie ma. Pustaka, tudzież cegły nie ma. Wstępnie można powiedzieć że jest to co miało być. Kwestia jeszcze do ustalenia czy dokładnie to na co się umawiałem i widziałem na zdjęciu, czy nie, oraz czy sprawne te części. Sądzę że po całej tej sprawie żadnej felernej części ten Pan by mi nie przysłał.
Odezwę się po niedzieli w temacie, a jutro obejrzę części. Do tego do czego miały być już nie będą, ale może do innej maszyny jakoś podpasują.
Pozdrawiam, skoczek.
Paczkę otworzyli rodzice bo aktualnie mnie w domu nie ma. Pustaka, tudzież cegły nie ma. Wstępnie można powiedzieć że jest to co miało być. Kwestia jeszcze do ustalenia czy dokładnie to na co się umawiałem i widziałem na zdjęciu, czy nie, oraz czy sprawne te części. Sądzę że po całej tej sprawie żadnej felernej części ten Pan by mi nie przysłał.
Odezwę się po niedzieli w temacie, a jutro obejrzę części. Do tego do czego miały być już nie będą, ale może do innej maszyny jakoś podpasują.
Pozdrawiam, skoczek.
Tagi:
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
Nie będę już się wygłupiał.
Ważne że to doszło. Pokombinuję i do innej maszyny jakoś dopasuję te części. Pisałem kiedyś temu Panu że jak nie ma części to niech zwróci mi pieniążki i zapomnę o sprawie. Części miał to pewnie wolał wysłać niż zwracać pieniążki. Tak czy inaczej cieszę się że nie jestem w plecy i że sprawę mogę zamknąć.
Pozdrawiam, skoczek.
Ważne że to doszło. Pokombinuję i do innej maszyny jakoś dopasuję te części. Pisałem kiedyś temu Panu że jak nie ma części to niech zwróci mi pieniążki i zapomnę o sprawie. Części miał to pewnie wolał wysłać niż zwracać pieniążki. Tak czy inaczej cieszę się że nie jestem w plecy i że sprawę mogę zamknąć.
Pozdrawiam, skoczek.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
-
-
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
podstawą prawną jest .............prawooprawcafotografii pisze:Bosz... Podstawa prawna?nodnod pisze:O zwrot może poprosić jeśli rzeczy są nowe, a nie używane i ma na to 10 dni....
q
umowa sprzedazy ( wysyłkowa ) , zawarta poza siedzibą firmy ( jesli firma w ogóle istnieje )
klient ma prawo do zwrotu
oczywiscie nie dotyczy to raz załozonych gaciorków czy nadpitego juz pół litra
ustawa mówi o sprzedazy przez firmy wysyłkowe czyli zarejestrowane podmioty gospodarcze
czy tu była firma ( skoro konto jest na kogoś innego ?) to wątpie
być moze ma tu zastoswoanie wyłącznie umowa cywilno - prawna kupno-sprzedaz
trudno wyrokowac o podstawach prawnych jak nie znamy wszystkich faktów z zycia zwierząt