Sinutrain jest dziadowsko wrazliwy na parametry grafiki ( mimo ze pod wzgledem graficznym wogole nie zachwyca).
Sproboj kilku trikow opisanych na necie, dotyczacych problemow z ntdll, np tu: http://www.soft-pc.pl/forum/viewtopic.php?f=5&p=2035
Byc moze trzeba ustawic format dziesietny w panelu sterowania -> opcje regionalne i jezykowe -> opcje regionalne -> ustawiasz jezyk angielski amerykanski i w Dostosuj ustawiasz symbo dziesietny jako kropka ".". z tego co pamietam jest to dosc istotne dla sinutrain.
Jesli to nie pomoze to byc moze musisz jednak poprobowac z trickami jak w linku powyzej
sinutrain
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Takie ustawienia są konieczne, aby program poprawnie funkcjonował! Będą one jednak miały wpływ na działanie innych aplikacji, dlatego najwygodniej zrobić nowe konto z uprawnieniami administratora i w nim dokonać zmian.gelo pisze:Byc moze trzeba ustawic format dziesietny w panelu sterowania -> opcje regionalne i jezykowe -> opcje regionalne -> ustawiasz jezyk angielski amerykanski i w Dostosuj ustawiasz symbo dziesietny jako kropka ".". z tego co pamietam jest to dosc istotne dla sinutrain.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam. Jestem nowy na cnc forum i generalnie moje doświadczenia z maszynami cnc są żadne:((( Piszę akurat w tym dziale bo ostatnia odpowiedź na post pochodzi sprzed paru dni
Mam pytania co do kursów cnc w Polsce bo słyszałem że to tylko 80 godzin..Mieszkam w Niemczech, dziś mam za sobą ostatni egzamin ale kurs trwa 320 godzin toteż jestem zdziwiony tempem nauki...Wkuwania było od cholery, praktycznie codziennie po powrocie ze szkoły siedziałem 3-4 godziny przy kompie. Nie wiem jak w Polsce ale w Gebelsowni nacisk kładą na programowanie - zajęcia praktyczne są bardzo ubogie bo wychodzą z założenia że w zakładzie pracy po góra dwóch tygodniach nawet małpa nauczy się przyciskać odpowiednie klawisze po wcześniejszym wklepaniu programu
Mój zawód wyuczony to co prawda mechanik obróbki skrawaniem ale to było 17 lat temu i nie mieliśmy zajęć na tokarkach czy frezarkach cnc.
Przez ostatnie 1,5 roku pracowałem na pile boehringer hbp 430 ale to w końcu żadna obrabiarka choć automat
Dobra, kończę ten przydługi post - ze szkoły zostały mi symulatory epl 2.2 (tokarka) WinNc Emco (tokarka, frezarka) i właśnie Sinutrain( tokarka, frezarka) Ten ostatni niby demo i pomijając denerwujące komunikaty że to trial licencja nie wygasa
Przepraszam że piszę nie w tym dziale co trzeba ale innego w miarę "świeżego" jeśli chodzi o ostatni post nie znalazłem.
Ewentualny kontakt to : [email protected]
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.