i tak jak przeczytalem GND obok Synchronizacji polaczone z radiatorem.
Gdzie tak jest napisane??
Ten transformator jak dla mnie to na 2 sterowniki jest za mały.
A próbował kolega ustawić mniejszy prąd, i popracować trochę na nim?
Prosze o pomoc w moim zestawie CNC
-
krzysiekgrab
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
-
SQ3VAZ
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 4
Teoretycznie rzecz biorąc to radiator też poprzez obudowy podłączony do GND. Tyle, że tworzymy niepotrzebną pętlę, a w nią różne paskudztwa mogą się złapać.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." A.E.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.
-
krzysiekgrab
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Teoretycznie rzecz biorąc to radiator też poprzez obudowy podłączony do GND. Tyle, że tworzymy niepotrzebną pętlę, a w nią różne paskudztwa mogą się złapać.
Właśnie to miałem na myśli
Właśnie to miałem na myśli
Programowanie sterowników PLC Fatek, Samkoon, Leadshine, HMI Weintek,Samkoon; budowa sterowników maszyn CNC, Mach3/Mach4; Automatyzacja;
www.steromat.pl
www.steromat.pl
-
mirogoce
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Silniki krecily az milo popatrzec, wszytkie 3 osie chodzily,
z podlaczeniem GND do radiatora przeeczytalem kiedys na tym forum ale juz wiem ze lepiej nie moskowac radiatora
zasilacz komputerowy odizoluje od reszty skrzynki.
Narazie dziekuje wszystkim zainteresowanym za pomoc i dobre rady, zobacze jak poskladam i jaki bedzie dalszy ciag uruchamiania calego zestawu.
z podlaczeniem GND do radiatora przeeczytalem kiedys na tym forum ale juz wiem ze lepiej nie moskowac radiatora
zasilacz komputerowy odizoluje od reszty skrzynki.
Narazie dziekuje wszystkim zainteresowanym za pomoc i dobre rady, zobacze jak poskladam i jaki bedzie dalszy ciag uruchamiania calego zestawu.
-
mirogoce
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Witam Wszystkich.
DEzisiaj udalo mi sie w koncu uruchomic sterowniki, i smigaja wraz z silnikami super, tylko jeden sterownik ma problem z chyba kierunkiem ponieważ jak daje mu w prawo albo w lewo to stoi w miejscu tylko buczy inaczej niz normalnie a uklady l298n sa na 100% dobre bo przemienilem je z dzialajacego ukladu.Jak bedzie wszystko dzialac jak nalezy to zamieszcze fotki calej maszynki.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-10-15, 19:01 ]
Niestety dalej mam problem, wymienilem dzisiaj l297 zaplacilem 17zl z podstawka i nic, silnik dalej sie nie kreci tylko buczy tak jakby nie mial kierunku, moze to byc 7414N ?
DEzisiaj udalo mi sie w koncu uruchomic sterowniki, i smigaja wraz z silnikami super, tylko jeden sterownik ma problem z chyba kierunkiem ponieważ jak daje mu w prawo albo w lewo to stoi w miejscu tylko buczy inaczej niz normalnie a uklady l298n sa na 100% dobre bo przemienilem je z dzialajacego ukladu.Jak bedzie wszystko dzialac jak nalezy to zamieszcze fotki calej maszynki.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-10-15, 19:01 ]
Niestety dalej mam problem, wymienilem dzisiaj l297 zaplacilem 17zl z podstawka i nic, silnik dalej sie nie kreci tylko buczy tak jakby nie mial kierunku, moze to byc 7414N ?