mogę Ci zaproponować sterowanie silnika dc takie jakie potrzebujesz, podajesz masę na wejście kierunku obr L lub P jeśli masa nie jest podawana silnik stoi , dodatkowo regulacja czasu przyspieszenia silnika lub zatrzymania czyli zmiana kierunku nie powoduje szarpnięcia,
oczywiście możliwość regulacji obrotów , potencjometrem , również napięciowa
Sterownik silnikow dc
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Z manuala wynika, że moduł ma tylko 24 wyjścia, ale to i tak wystarczy. Przy takiej ilości to chyba nie problem samego sterownika, a kwestia połączenia i zgrania całości - choć nadal niewiadomo, czy są jakieś zależności pomiędzy urządzeniami. I oczywiście inne kwestie, które poruszył kol. Leoo.
Kol. Andula jak coś masz to się pochwal, no chyba, że tylko na priv po wpłacie na konto. hi.
Kol. Andula jak coś masz to się pochwal, no chyba, że tylko na priv po wpłacie na konto. hi.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." A.E.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Jasna sprawa. Widze, ze autor strasznie zapracowany i nawet nie napisze. No chyba, ze juz znalazl to czego szukal. Z ciekawosci wpisalem na googlach "dc motor driver" - oooooo, ile tu tego, a galeria wrecz peka w szwach.
[ Dodano: 2009-08-22, 17:19 ]
Temat chyba umarł. Widać kolega skończył chyba dzieło i obronił pracę: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1325856.html - o ile o to chodziło.
[ Dodano: 2009-08-22, 17:19 ]
Temat chyba umarł. Widać kolega skończył chyba dzieło i obronił pracę: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1325856.html - o ile o to chodziło.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." A.E.