Szukam dużej tokarki CNC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Szukam dużej tokarki CNC
W terminie 15 XI - 15 XII br chcę obrabiać wirnik turbiny parowej o gabarytach: długość 4500, max średnica 1200, waga 8000 kg.
Jest problem z tokarką CNC dla takiego detalu. Szczegóły obróbki posiadam i jak znajdę maszynę to oczywiście bedziemy dyskutować,
pzdr
Jest problem z tokarką CNC dla takiego detalu. Szczegóły obróbki posiadam i jak znajdę maszynę to oczywiście bedziemy dyskutować,
pzdr
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witaj
Mamy taką tokarkę ale czy kolega nie chce obrabiać czasem otworu ??
Mamy taką tokarkę ale czy kolega nie chce obrabiać czasem otworu ??
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
Nie, nie chcę obrabiać otworu kolego easy2002 - powierzchnie zewnętrzne chcemy obrabiać - odezwij się to pogadamy o szczegółach.
Po za tym mam już drugi temat związany z obróbką innego wirnika, sprawa pilna i właściwie już można zaczynać. Tak czy siak czekam na sygnał, easy2002...
W Elblągu obrabiają wirniki bo to fabryka turbin parowych... - oczywista oczywistość, jak mawia pewien pan, czy za daleko? Takie ograniczenia są do przeskoczenia, choć tam jeszcze nie pytałem, dopóki jest szansa znaleźć coś bliżej i z przyczyn powiedzmy "politycznych" . Mamy złapany kontakty we wrocławskim Alstomie i u Cegielskiego w Poznaniu, zobaczymy co wyjdzie z tych rozmów.
Dużych tokarek jest trochę ale najczęściej są ciągle zajęte albo to konwencjonalne maszyny a ja dodatkowo szukam dużej ze sterowaniem CNC i tu jest gorzej
Po za tym mam już drugi temat związany z obróbką innego wirnika, sprawa pilna i właściwie już można zaczynać. Tak czy siak czekam na sygnał, easy2002...
W Elblągu obrabiają wirniki bo to fabryka turbin parowych... - oczywista oczywistość, jak mawia pewien pan, czy za daleko? Takie ograniczenia są do przeskoczenia, choć tam jeszcze nie pytałem, dopóki jest szansa znaleźć coś bliżej i z przyczyn powiedzmy "politycznych" . Mamy złapany kontakty we wrocławskim Alstomie i u Cegielskiego w Poznaniu, zobaczymy co wyjdzie z tych rozmów.
Dużych tokarek jest trochę ale najczęściej są ciągle zajęte albo to konwencjonalne maszyny a ja dodatkowo szukam dużej ze sterowaniem CNC i tu jest gorzej
-
Hej,
A w tej H. Katowice nikt inny nie może być partnerem do dyskusji?
Jeżeli możesz to proszę o te pozostałe namiary. Jeżeli coś z tego wyjdzie to obiecam zdać relację.
Do tej pory rozmawiałem z :
- Alstom Wrocław,
- Huta Buczek,
- Rafamet,
- Huta Ostrowiec Świętokrzyski,
- Poręba.
- Zamet,
- ZRE Katowice,
- Bełchatów
Moi koledzy kontaktowali się z Cegielskim i Famago Zgorzelec.
W Cegielskim nawet ktoś od nas jest teraz i rozmawia a Famago ma przysłać ofertę.
Tak czy siak takiej skomplikowanej obróbki mało kto się chce podjąć
A w tej H. Katowice nikt inny nie może być partnerem do dyskusji?
Jeżeli możesz to proszę o te pozostałe namiary. Jeżeli coś z tego wyjdzie to obiecam zdać relację.
Do tej pory rozmawiałem z :
- Alstom Wrocław,
- Huta Buczek,
- Rafamet,
- Huta Ostrowiec Świętokrzyski,
- Poręba.
- Zamet,
- ZRE Katowice,
- Bełchatów
Moi koledzy kontaktowali się z Cegielskim i Famago Zgorzelec.
W Cegielskim nawet ktoś od nas jest teraz i rozmawia a Famago ma przysłać ofertę.
Tak czy siak takiej skomplikowanej obróbki mało kto się chce podjąć