wyżynarka
-
Autor tematu - Posty w temacie: 2
Czy istnieje coś takiego jak / nie wiem jak to nazwać/ drut - piłka, którym można przecinać? materiał do cięcia jest raczej delikatny a ucinane kawałki są dnieduże ok 10 mm . Cięcie dotyczy pręta z pleksy o niedużej średnicy. Zależy mi aby ślad po cięciu był jaknajmniejszy i chciałbym pociąć go na jaknajwiększą ilość kawałków
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Są frezy tarczowe piłkowe (przynajmniej wg PN) o grubości 0,2mm i średnicy 40mm.
Trzeba oczywiście uwzględnić, że mocowanie nam zmniejszy grubość "użytkową" cięcia.
Dla grubości 0,3mm są już frezy tarczowe o średnicy 63mm.
Raczej nie ma problemów z dostepnością, wystarczy przejrzeć allegro.
do wyrzynarek? chyba 1,2-1,3mm
Trzeba oczywiście uwzględnić, że mocowanie nam zmniejszy grubość "użytkową" cięcia.
Dla grubości 0,3mm są już frezy tarczowe o średnicy 63mm.
Raczej nie ma problemów z dostepnością, wystarczy przejrzeć allegro.
do wyrzynarek? chyba 1,2-1,3mm
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
witam.
popieram ( ja zwykle zresztą ) Kol.
są takie piłki i da się nimi fajnie ciąć .
zrobiłem kilka piłek na takie frezy i da się ciąć bez problemów 10 - 12 mm hebanu .
jak jest do pocięcia - obecnie lub potencjalnie - sporo sztuk to warto zrobić taką piłkę .
włośnicą potniesz co prawda z wąskim rzazem - ale krzywo i będzie trzeba wyrównywać .
wyrzynarka - wyrznie - postrzępi itp .
pozdrawiam .
popieram ( ja zwykle zresztą ) Kol.
są takie piłki i da się nimi fajnie ciąć .
zrobiłem kilka piłek na takie frezy i da się ciąć bez problemów 10 - 12 mm hebanu .
jak jest do pocięcia - obecnie lub potencjalnie - sporo sztuk to warto zrobić taką piłkę .
włośnicą potniesz co prawda z wąskim rzazem - ale krzywo i będzie trzeba wyrównywać .
wyrzynarka - wyrznie - postrzępi itp .
pozdrawiam .
Mane Tekel Fares