Stół wibracyjny
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
witam panowie zrobilem kilka stolow a widzialem wiele tez profesjonalnych wszystkie sie niemilosiernie tluka do wykonania najprostszego stolu potrzeba dwu lozysk kawalka walka kawaleczek zlomu dwu kol pasowych czterech poduszek gumowych (bycze jaja) lub po polsku odbojnikow i silnika o mocy zaleznej od ciezaru pelnej formy a jeszcze pasek klinowy i troche stali czasem troche wiecej -przepraszam za brak kresek i ogonkow ale mam zakaz wprowadzania jezyka polskiego do kompa
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Do danej masy blatu stołu wibracyjnego należy dodać odpowiedni silnik wibracyjny o odpowiedniej sile wymuszenia. Silnik wibracyjny można próbować dobrać samemu, ale nie gwarantuję poprawności działania stołu. Najlepiej jest zasięgnąć porady specjalistów, firm zajmujących się produkcją stołów. Jeżeli ich oferta na kompletny stół nie będzie dla Panów atrakcyjna, to często zajmują się także sprzedażą silników wibracyjnych. Mogą pomóc w doborze silnika wibracyjnego a także go sprzedać. Polecam zaprzyjaźnioną firmę Vibro-Eco-Tech Sp. z o.o., ich ofertę można odnaleźć pod adresem www.vet.com.pl. Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja mam w odległych planach budowę stołu ale tzw wibroprasę i tu mam pytanie - jaką siłę dociku należy użyć na jedną typową kostkę brukową "kość " ?
Robiąc kostkę i żeby można było po niej autem jeździć raczej nalezy prasować przy zawibrowaniu, tylko jaka ta siła.
Silnik wibracyjny znalazłem na złomie o sile zawibrowania 1800kg - o dziwo działa prawidłowo.
Robiąc kostkę i żeby można było po niej autem jeździć raczej nalezy prasować przy zawibrowaniu, tylko jaka ta siła.
Silnik wibracyjny znalazłem na złomie o sile zawibrowania 1800kg - o dziwo działa prawidłowo.